Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μετρά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/01/2018 - 20:30 | Author: Newsroom

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου – Προκηρύσσουμε για την Παρασκευή 12 – 1 – 2017 τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου για τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει νομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα από την τρίτη αξιολόγηση, ανάμεσά τους και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία. Παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις του υπουργού παιδείας, προβλέπει αποχαρακτηρισμό της ώρας της σίτισης ως διδακτικής (και για τον υπεύθυνο του ολοήμερου), υποχρεωτικό 30ωρο, νέες συγχωνεύσεις σχολείων, προώθηση της αξιολόγησης.

Ο αποχαρακτηρισμός της ώρας της σίτισης ως διδακτικής ισοδυναμεί με έμμεση αύξηση του διδακτικού ωραρίου στο δημοτικό σχολείο. Οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν είναι χιλιάδες. Ενδεικτικά, μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τα τμήματα ολοήμερου που λειτουργούν την ώρα της σίτισης σήμερα είναι 2539. Αντιστοιχούν σε 12.695 ώρες σίτισης την εβδομάδα. Το σύνολο αυτών των ωρών, αν διαιρεθεί με το 24 που είναι το διδακτικό ωράριο ενός αναπληρωτή, αντιστοιχεί σε 529 θέσεις εργασίας. Αν σε αυτά τα δεδομένα προσθέσουμε και την απώλεια θέσεων εργασίας λόγων των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι μερικές ακόμα χιλιάδες αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα μείνουν άνεργοι την επόμενη σχολική χρονιά. Να σημειώσουμε εδώ, ότι λίγους μήνες πριν, η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος, θεσμοθέτησε την προσμέτρηση της ώρας της σίτισης ως διδακτικής όχι μόνο στον υπεύθυνο του ολοήμερου αλλά σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε αυτήν.

Η επιβολή του υποχρεωτικού 30ωρου και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση συνδέεται αναπόφευκτα με την κατάργηση της αντίστοιχης διατύπωσης του ν.1566/85 που αναφέρει ότι ο εκπαιδευτικός «… παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα …». Το υποχρεωτικό 30ωρο, πέραν του ότι θα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αύξηση και του διδακτικού ωραρίου αλλά και τη διαμόρφωση κατάλληλου, αυταρχικότερου εργασιακού περιβάλλοντος για την προώθηση της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης, ενδέχεται να περιλαμβάνει και την αναπλήρωση ωρών των απόντων εκπαιδευτικών.

Επιπλέον:

Η λαϊκή περιουσία, κινδυνεύει να χαθεί, καθ’ υπαγόρευση του 3ου μνημονίου με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και την άρση κάθε προστατευτικού μέτρου ακόμη και για την πρώτη κατοικία, αφήνοντας στο δρόμο τις οικογένειες αυτές και διαγράφοντας τους κόπους και τις θυσίες μιας ζωής. Η ψήφιση από την κυβέρνηση της τροπολογίας για θέσπιση ως αδικήματος της ακύρωσης από μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών της αρπαγής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, είτε στα ειρηνοδικεία, είτε με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, επιδιώκει να καταστείλει κάθε αντίσταση, να εκφοβίσει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και να υπηρετήσει με τον πιο αυταρχικό τρόπο τον στόχο της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.
Εφαρμόζονται ήδη οι νέες μειώσεις συντάξεων με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπει επανυπολογισμό και μείωση των συντάξεων, ακόμα και των χαμηλοσυνταξιούχων, έως και 18%.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Κανένας αναπληρωτής να μη χάσει τη δουλειά του. Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας.
Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.
Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 αποκλειστικά στο δημόσιο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια του 14/χρονου εκπαιδευτικού σχεδιασμού. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.

Απέναντι στην αντιλαϊκή/αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ, θεωρούμε ότι πρέπει να οργανώσουμε το κίνημα και τους αγώνες, με όρους ανατροπής των νέων μνημονιακών μέτρων και όχι απλώς με όρους διαμαρτυρίας. Σε αυτή τη βάση:

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας να συμμετάσχουν μαζί με τους Συλλόγους Π. Ε. & Ε. Λ. Μ. Ε. την ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και φορείς, σε συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο, την Τετάρτη 10/1, στις 15:00, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου νόμου για τους πλειστηριασμούς.
Θεωρούμε απαραίτητη την κήρυξη απεργίας πριν την ψήφιση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και την οργάνωση κύκλου Γ.Σ. για την συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα.
Προκηρύσσουμε για την Παρασκευή 12 – 1 – 2017 τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου για τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης.
Καλούμε σε έκτακτη Γ.Σ. τα μέλη του συλλόγου μας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1/2018, στις 19:00 στο 8ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμου 54, Μαρούσι).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συνεχή αγωνιστική επαγρύπνηση. Είναι αυτονόητο, ότι το παραπάνω αγωνιστικό πρόγραμμα θα αναπροσαρμοστεί άμεσα εάν υπάρξουν έκτακτες εξελίξεις.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral