Σύλλογος Δελμούζος: Προβλήματα με τις αργίες και τους εορτασμούς των Πολιούχων Αγίων σε Δήμους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/05/2018 - 21:31 | Author: Newsroom

 

Σύλλογος Δελμούζος: Με αφορμή τις αργίες και τους εορτασμούς των Πολιούχων στους Δήμους της περιοχής μας

Τα τελευταία χρονιά η εκπαιδευτική κοινότητα γίνεται μάρτυρας πρωτόγνωρων καταστάσεων και καλείται να αναλάβει ευθύνες που δεν της αναλογούν. Η έλλειψη ΦΕΚ, σε πολλές περιπτώσεις ,για την ανακήρυξη , από το κράτος, σε ημέρα αργίας την ημέρα που γιορτάζει ο πολιούχος Άγιος της κάθε περιοχής πλήττει το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων και αντιβαίνει με τις τοπικές παραδόσεις χρόνων.

Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί και όσο αν θέλουν να κρυφτούν , η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

-Η κυβέρνηση , που ενώ προχώρησε σε ενώσεις δήμων – τους περίφημους Καλλικρατικούς- δεν όρισε με ΦΕΚ ημέρα αργίας , την ημέρα που γιορτάζει ο πολιούχος Άγιοςτης κάθε περιοχής.

-Η περιφέρεια, που ενώ ο νόμος της δίνει το δικαίωμα να ορίσει ημέρα αργίας για τοπική θρησκευτική εορτή, δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία.

-Οι τοπικοί δήμαρχοι των καλλικρατικών δήμων , οι οποίοι δεν ζητούν με επίσημο έγγραφο από την περιφέρεια να προχωρήσει σε ορισμό ως επίσημης αργίας της ημέρας που γιορτάζει ο τοπικός πολιούχος Άγιος.

-Τέλος , η ηγεσία της εκκλησίας , η οποία έχει λόγο σε όλα τα ζητήματα , στο συγκεκριμένο σιωπά

Οι γονείς που θίγεται το θρησκευτικό τους συναίσθημα να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους αποκλειστικά στους αρμόδιους – δημοτικές και εκκλησιαστικές αρχές. Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις παραπάνω αρχές,

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούν υποδείξεις ή πιέσεις, από τους γνωστούς σε όλους ανευθυνοπευθυνους, σε θέματα που έχουν σχέση με τον προγραμματισμό των σχολικώνμονάδων και κυρίως για θέματα που έχουν σχέση και με την ασφάλεια των μαθητών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος καλεί τις αρχές να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να εμπαίζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Πρόεδρος H Γεν. Γραμματέας

Σάββας Σεχίδης  ΧαράΓαλανοπούλου

Loading...


  • europalso   ideascentral