Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν τα προσφυγόπουλα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/09/2016 - 12:52 | Author: Newsroom

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών υλοποιεί σεμινάρια με σκοπό να υποστηριχθούν εκπαιδευτικοί από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό, το οποίο θα είναι ενημερωμένο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των προσφυγόπουλων.

Εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες που θα προκύψουν από την σχολική ένταξη των προσφύγων.

Σεμινάρια σε πέντε πόλεις υλοποιεί η Ένωση Ελλήνων Φυσικών με σκοπό να υποστηριχθούν εκπαιδευτικοί από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό, το οποίο θα είναι ενημερωμένο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των προσφυγόπουλων.

«Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η εξοικείωση με τις μεθόδους διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, καθώς και με τις διδακτικές πρακτικές σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Ακόμη και οι εκπαιδευτικοί που τα προηγούμενα χρόνια ασχολήθηκαν με την διαπολιτισμική εκπαίδευση, χρειάζονται πρόσθετες γνώσεις για να χειριστούν το ευαίσθητο αυτό εκπαιδευτικό και κοινωνικό ζήτημα» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του προγράμματος από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Το σεμινάριο, διάρκειας 250 ωρών και με κόστος 250 ευρώ το άτομο, διοργανώνεται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα και την Κοζάνη και την επιστημονική ευθύνη του έχουν καθηγητές από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας. Ηδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή 300 εκπαιδευτικοί, στην πλειονότητά τους αδιόριστοι από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Διαπιστώσαμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι επαρκείς, ώστε να μπορέσουν να διδάξουν τα παιδιά πρόσφυγες, και σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται σε τρεις άξονες, πώς δηλαδή υποδέχομαι, πώς κοινωνικοποιώ και και πώς διδάσκω αυτά τα παιδιά» εξήγησε ο κ. Φιλντίσης.

ethnos.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral