Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τη στάση του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης, προέδρου του ΠΥΣΔΕ και του αιρετού της ΔΑΚΕ στην υλοποίηση προηγούμενης παράτυπης απόφασης του ΠΥΣΔΕ, σε βάρος αναπληρωτή συναδέλφου, καθώς και τη συναίνεση που επιδεικνύουν με ευκολία τα άλλα δύο νέα διοικητικά μέλη του ΠΥΣΔΕ στην ολοκλήρωση τέτοιων πρακτικών.


Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ (24/1) αποφάσισαν, με μια σειρά παρατυπίες, σε κενό στην ειδικότητα ΠΕ86 στο ΕΠΑΛ Λαγκαδα που προοριζόταν για συνάδελφο αναπληρωτή, να μετακινήσουν συνάδελφο της ίδιας ειδικότητας που υπηρετεί στο ΕΠΑΛ Σταυρού. Το κενό 14 ωρών που θα αφήσει η συνάδελφος στο ΕΠΑΛ Σταυρού θα δοθεί στον αναπληρωτή, ο οποίος θα συμπληρώσει ωράριο με 2 ώρες ακόμη στο ΕΠΑΛ Χαλάστρας.

Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ αποδέχθηκαν μια διαβλητή διαδικασία σε δύο συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις μας ότι η διαδικασία που ακολουθούν δεν προβλέπεται, ούτε έχει καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία με βάση τα Προεδρικά Διατάγματα 50/1996 και 100/1997 που ισχύουν σε όλες τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα :
• Δήλωσαν στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ (18/1/2019) και εφάρμοσαν μια άτυπη ιεραρχία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μονίμων και αναπληρωτών στις τοποθετήσεις, κάτι που δεν προβλέπεται από πουθενά.

• Ο πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ εισήγαγε προφορικά στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ (24/1/2019) την πρόταση μετακίνησης συναδέλφου από το ΕΠΑΛ Σταυρού στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά χωρίς ανάλογη αίτηση του ενδιαφερόμενου, ούτε αυτό προβλέπεται από πουθενά.

• Στη συνέχεια ζήτησε στην ίδια συνεδρίαση να συζητήσουμε στη βάση ένστασης (2/11/2018) της συναδέλφου, ειδικότητας ΠΕ86 από το ΕΠΑΛ Σταυρού, να μετακινηθεί τώρα σε κενό που προορίζεται για αναπληρωτή. Η ένστασή αυτή όμως ήδη είχε απορριφθεί από το προηγούμενο ΠΥΣΔΕ, το οποίο πήρε απόφαση, όπως δηλώθηκε, χωρίς η απόφαση να γραφτεί στα πρακτικά, ότι αν προκύψει νέο κενό θα μετακινηθεί η συνάδελφος. Ούτε αυτό προβλέπεται από πουθενά.

• Τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ επέμεναν, η ένσταση που είχε ήδη απορριφθεί από το ΠΥΣΔΕ πριν τρεις μήνες, να ξανασυζητηθεί. Ούτε αυτό προβλέπεται από πουθενά.

• Χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη μετακίνηση ως τροποποίηση με εξ ολοκλήρου διάθεση από το ΕΠΑΛ Σταυρού στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά. Επισημαίνουμε ότι το κενό ΠΕ86 στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά στην πρόταση της Διεύθυνσης στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ(18/1/2019) ήταν 8 ώρες ενώ στη νέα συνεδρίαση(24/1/2019) το κενό εμφανίστηκε να είναι 14 ώρες ,ώστε να γίνει συγκεκριμένη μετακίνηση εξ ολοκλήρου.

• Το ΠΥΣΔΕ με απόφασή του στις 28/9/2018 έκανε προσωρινή τοποθέτηση της συναδέλφου στο 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, στη συνέχεια (17/10/2018) την τοποθέτησε στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, με άλλη απόφαση (22/10/2018) έκανε νέα τροποποίηση και την τοποθέτησε στο ΕΠΑΛ Σταυρού (Η τοποθέτησή της έγινε μετά από αμοιβαία μετακίνηση με άλλη συνάδελφο). Στις 19/11/2018 η συνάδελφος διατίθεται για συμπλήρωση ωραρίου 6 ώρες στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά. Τώρα έχουμε άλλη μία τροποποίηση στην τοποθέτησή της.

Σημειώνουμε ότι οι τοποθετήσεις συναδέλφων που έγιναν από το προηγούμενο ΠΥΣΔΕ συνολικά στην ειδικότητα ΠΕ86 και αφορούν λειτουργικές υπεραριθμίες, διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου σε κενά με μαθήματα της ειδικότητάς τους και της ειδικότητας ΠΕ03, καθώς και οι διαθέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση γίνονται χωρίς να τηρούνται ενιαία, διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια για όλους.

Ακόμη επισημαίνουμε ότι οι αλλεπάλληλες τροποποιήσεις στις τοποθετήσεις των συναδέλφων σε όλες τις ειδικότητες είναι μια μόνιμη πρακτική που ακολουθεί το ΠΥΣΔΕ που αποβαίνει σε βάρος της ίδιας της λειτουργίας των σχολείων και θα πρέπει να σταματήσει.

Οι Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε την υλοποίηση από το ΠΥΣΔΕ άλλης μιας διαβλητής διαδικασίας τοποθέτησης σε βάρος συναδέλφου αναπληρωτή. Θα θέσουμε το θέμα σε όλα τα Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ οφείλουν να συζητήσουν και να απαιτήσουν την αποκατάσταση της αδικίας. Να θέσουν το θέμα και να απαιτήσουν να πάρουν θέση η Περιφερειακή Διεύθυνση και το Υπουργείου Παιδείας.
Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν τα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ για τις παραβιάσεις των εργασιακών μας δικαιωμάτων και από κοινού να αγωνιστούμε για το σταμάτημα τους.