Σ. Αναγνωστοπούλου: Η διαφύλαξη του άρθρου 16 πρέπει να είναι η μητέρα των μαχών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/10/2016 - 11:41 | Author: Newsroom

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας σημείωσε πως ο αγώνας για να κρατηθούν όρθια τα πανεπιστήμια είναι θέμα δημοκρατίας και ταξικής πάλης

Με την παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνδιαμορφώνει την Αριστερά του 21ου αιώνα, ξεκίνησε την ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Ανέφερε πως Αριστερά σήμερα – με τον καπιταλισμό να είναι σε τέτοιο ξέφρενο ρυθμό – είναι πάνω απ’ όλα η υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Θύμισε ότι ο καπιταλισμός στις πιο δύσκολες στιγμές του εγκατέλειψε τη Δημοκρατία. Είπε ότι πέρυσι ο συμβιβασμός που έγινε ήταν μια μεγάλη νίκη, μια επαναστατική πράξη «γιατί τους υποχρεώσαμε να μας δούνε». Ανέφερε πως το να υπερασπίζεται κανείς τους νόμους ακόμα και αυτούς του αστικού κράτους είναι μια επαναστατική πράξη. «Αυτό που έγινε με τα κανάλια ήταν μια επαναστατική πράξη», είπε.

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια σημείωσε πως ο αγώνας για να κρατηθούν αυτά όρθια τα είναι θέμα δημοκρατίας και ταξικής πάλης. Υποστήριξε πως από εκεί περνάει η καθυπόταξη των λαϊκών τάξεων. Υπογράμμισε ότι η διαφύλαξη του άρθρου 16 πρέπει να είναι η μητέρα των μαχών, γιατί έχει ταξικότητα και εθνική και διεθνική. Τα μεταπτυχιακά είναι επίσης μητέρα των μαχών, είπε. Σημείωσε πως το κόμμα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, και διερωτήθηκε αν ως κόμμα είμαστε υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας. Τέλος εξέφρασε ένα προσωπικό παράπονο, ότι πέρυσι όταν δέχθηκε προσωπική επίθεση από τον Αρχιεπίσκοπο κανείς από το κόμμα δεν την υποστήριξε.

avgi.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral