"Ρύθμιση-κοροϊδία για τους αμετάθετους εκπαιδευτικούς"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/11/2018 - 12:25 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με το υπ΄ αριθ. 44 άρθρο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», το υπουργείο Παιδείας επέλεξε έναν πρωτοφανή τρόπο για να "αποκαταστήσει" (κατ΄επίφαση), τους αμετάθετους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αμετάθετοι Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας

Στην ουσία νομιμοποιεί με τον πλέον προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο τις ΑΚΥΡΩΘΕΙΣΕΣ μετατάξεις των κοινών ειδικοτήτων, τόσο με την υπ΄αριθμ. 49/Α/2016 ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ που διενήργησε το ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ – ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, όσο και με την ΑΠΟΦΑΣΗ 3404/2017 του ΣΤΕ. Είναι απορίας άξιο πως στην αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης το υπουργείο επικαλείται τα εξής: "Με την παρ. 1 αίρονται οι αρνητικές επιπτώσεις της παρ. 11 του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 «περί υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Π.Ε.)» και εναρμονίζεται η νομοθεσία με την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας".

Με περίσσια σπουδή "καρατομεί" τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες που διέπουν τις υπηρεσιακές μεταβολές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εις βάρος των Αμετάθετων εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων. Με ανήκουστες προσθαφαιρέσεις επιχειρεί να πείσει πως θα αποκαταστήσει την εξόφθαλμη αδικία που ταλανίζει τους Αμετάθετους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαλύοντας τις ζωές τους!
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣΤΕ και να επαναφέρει τη νομιμότητα στις υπηρεσιακές μεταβολές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση!

ΙΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΙΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral