Ρέθυμνο: Προβλήματα στην Μέση Εκπαίδευση λόγω μεταθέσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/05/2017 - 13:30 | Author: Newsroom

Μεγαλύτερη του 30% είναι η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, επισημαίνει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης () Ρεθύμνου, προσθέτοντας ότι φέτος σημειώθηκε το χαμηλότερο ποσοστό .

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης των εκπαιδευτικών στο Ρέθυμνο, Δέσποινα Νικολάου, χιλιάδες είναι τα πάγια κενά που καλύπτουν οι κάθε χρόνο και το υπουργείο Παιδείας θεωρεί πως δεν υπάρχουν οργανικά κενά ώστε να δοθούν μεταθέσεις.

Η ΕΛΜΕ επισημαίνει ότι: «Οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή ανήλθαν σε 6.874. Από αυτές ικανοποιήθηκαν μόλις 213 (ποσοστό 3,10%). Αποτέλεσμα είναι για άλλη μια φορά να θυσιάζονται στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής και των αιματηρών πρωτογενών πλεονασμάτων οι οικογενειακοί προγραμματισμοί χιλιάδων εκπαιδευτικών που οδηγούνται στην οικονομική εξουθένωση μακριά από τα σπίτια τους».

Όλη αυτή η κατάσταση, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οδηγεί στην αύξηση ωραρίου κατά 2 ώρες για όλους τους εκπαιδευτικούς, κατάργηση των εργαστηριακών ωρών, περικοπές ωρών ή και ολόκληρων μαθημάτων από τα Ωρολόγια Προγράμματα, λιγότερα τμήματα με την αύξηση του ορίου μαθητών, ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις λόγω της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και πολλά άλλα προβλήματα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral