Ρεκόρ συμμετοχής στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ΘΑΛΗΣ»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/11/2015 - 18:25 | Author: Newsroom

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Ε.Μ.Ε.

Παράρτημα Μεσσηνίας 15/11/2015

Δελτίο Τύπου για τον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» της Ε.Μ.Ε.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είχαμε ρεκόρ συμμετοχής στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ΘΑΛΗΣ» που διεξήχθη για μεν την περιοχή Κυπαρισσίας-Φιλιατρών –Γαργαλιάνων –Δωρίου στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας και για την υπόλοιπη Μεσσηνία στο 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, το Σαββάτο 14 Νοεμβρίου 2015.

Και πέρυσι που το ρεκόρ συμμετοχής ήταν δυσεξήγητο, καθώς ξαφνικά είχαμε περίπου διπλασιασμό συμμετοχών (241 μαθητές) και φέτος που συνεχίστηκε το ίδιο φαινόμενο με 260 μαθητές, μπορούμε να το αποδώσουμε σε ορατή συνολική θετική ανάδραση της Κοινωνίας στα γνωστά προβλήματα που γνωρίζουμε όλοι. Ειδικότερα, αντέδρασαν θετικά και συνεχίζουν, οι καθηγητές των μαθητών (Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα) , οι ίδιοι οι γονείς και οι ίδιοι οι μαθητές. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι το 2013 που είχαμε 155 συμμετοχές τις είχαμε θεωρήσει ως «εξαιρετική συμμετοχή» αφού τα προηγούμενα πολλά χρόνια (δεκαετίες) η συμμετοχή κυμαινόταν σε 80-120 μαθητές

Χαιρετίζουμε το ελπιδοφόρο φαινόμενο και αισθανόμαστε την ανάγκη να σημειώσουμε, ότι η δεξιότητα στα Μαθηματικά, είναι μια απολύτως αναγκαία δεξιότητα για τον σύγχρονο άνθρωπο, σε όποιον τομέα του επιστητού και να ασχοληθεί, ανεξαρτήτως κατηγοριοποίησης των Επιστημών, ενώ πρέπει να επισημανθεί και η ανθρωπιστική διάσταση των Μαθηματικών, ότι δηλ. η ενασχόληση με τα Μαθηματικά, παράγει ηθικούς και σωστούς ανθρώπους για την Κοινωνία, όπως καθημερινώς, βιωματικώς αντιλαμβανόμαστε επί πολλά έτη ερχόμενοι σε επαφή με πρόσωπα σοβαρής Μαθηματικής κατάρτισης, ένα φαινόμενο που τελικά παρατηρείται και αρχαιόθεν.

Είμαστε υπόχρεοι στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων όπου διεξήχθη ο Διαγωνισμός (κ.κ. Κώτσαρη Γεώργιο του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας και Αντωνόπουλο Ευάγγελο του ΓΕΛ Κυπαρισσίας) για την ένθερμη υποστήριξη με κάθε μέσον του διαγωνισμού.

Θερμώς ευχαριστούμε τους συναδέλφους Μαθηματικούς και μη, που συμμετείχαν ως επιτηρητές του διαγωνισμού όπως αυτούς που θα κάνουν και μια προκαταρκτική -ενδεικτική αξιολόγηση των γραπτών, πριν την τελική τους αποστολή, στην Αθήνα.

Για το παράρτημα της ΕΜΕ στην Μεσσηνία

Loading...
  • europalso

    ideascentral