ΠΣΑΕΠ: Ενημέρωση για τις ΔΥΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/06/2018 - 16:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αποσύρθηκε το άρθρο που αφορούσε τις , όπως ζήτησε -μετάξύ άλλων- ο ΠΣΑΕΠ. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΠΣΑΕΠ αναφέρθηκε καταρχάς στο απαράδεκτο των προσλήψεων μειωμένου ωραρίου που εξακολουθούν να υπάρχουν στις δομές αυτές.

Στη συνέχεια, με παιδαγωγικά επιχειρήματα και πραγματικά παραδείγματα προς τον Υπουργό του έκανε σαφές ότι ο παρόν νόμος εχει δομικά λάθη και από άποψη ισοτιμίας μεταξύ των εκπαιδευτικών και από παιδαγωγική σκοπιά.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο νόμος επιφέρει τη δημιουργία ενός “κλειστού πίνακα” αναπληρωτών, δηλώνοντας τη διαφωνία του ΠΣΑΕΠ. Η θέσπιση κριτηρίων ερήμην των άμεσα εμπλεκόμενων, δηλαδή των αναπληρωτών, και μάλιστα χωρίς να είναι ορθά, σταθμισμένα και με παιδαγωγική οπτική, δεν είναι αποδεκτή από εμάς.

Για τους παραπάνω λόγους ο πρόεδρος του ΠΣΑΕΠ κλείνοντας την τοποθέτηση του για το παραπάνω θέμα ζήτησε άμεσα την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του άρθρου 80 και τη δημόσια διαβούλευση γύρω από αυτό.

Αυτό έπραξε ο Υπουργός σήμερα αποσύροντας το συγκεκριμένο άρθρο.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει το βίντεο που ακολουθεί με την πρώτη εισήγηση του προέδρου του ΠΣΑΕΠ ( https://www.youtube.com/watch?v=_ojIb5wD9V0&feature=youtu.be ) .

Εμείς ως ΠΣΑΕΠ δεν είμαστε αυτοί που θα κάνουμε αντιπολίτευση λέγοντας όχι σε όλα. Εξετάζουμε τα δεδομένα με παιδαγωγική οπτική, λαμβάνοντας υπόψιν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας και φυσικά στηρίζουμε τις εκλεγμένες αποφάσεις των μελών μας. Τα παραπάνω είναι εμφανές πως σε αυτήν την περίπτωση έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε με σοβαρό στιβαρό λόγο, έντονη δράση και προτάσεις, βάζοντας σε κάθε επίσημη πρότασή μας τους μόνιμους διορισμούς ως τη μοναδική λύση όλων των προβλημάτων που βιώνουμε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral