ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΥΨΑΝ ΣΤΑ ΔΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/11/2015 - 20:58 | Author: Newsroom

Προβλήματα που ανέκυψαν από τις υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την διάθεση των Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Αττικής .

Είμαστε στα τέλη Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στα ΔΙΕΚ. Το Δ.Σ της ΕΛΤΕΕ Α΄ΑΘΗΝΑΣ θεωρεί απαράδεκτη αυτή την καθυστέρηση, διότι πολλοί νέοι εμπιστεύτηκαν τα Δημόσια ΙΕΚ και αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία με πλήρη αδιαφορία. Ζητούμε από την Κυβέρνηση την άμεση λειτουργία των ΔΙΕΚ και την πρόσληψη συναδέλφων εκπαιδευτικών.

Η απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας με Αρ. Πρωτ. 188342/Ε2 /20-11-2015 ύστερα από εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής και των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Β΄,Γ΄,Δ΄ Αθήνας , Ανατολικής και Δυτικής Αττικής δημιούργησε πολλά προβλήματα και ερωτηματικά στους εκπαιδευτικούς.

Η διαδικασία διάθεσης των εκπαιδευτικών στα ΔΙΕΚ δεν έγινε με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών που δεν τους ζητήθηκαν ποτέ, ενώ θα μπορούσε να διαμορφωθεί μια κανονική διαδικασία για την διάθεση των εκπαιδευτικών στα ΔΙΕΚ μέσω αιτήσεων και προτιμήσεων, πράγμα που δεν έγινε και ενώ το είχαμε εισηγηθεί ως ΕΛΤΕΕ Α΄ΑΘΗΝΑΣ στη συνάντηση που είχαμε με τον Δ.Δ.Ε Α΄ Αθήνας. Διατέθηκαν συνάδελφοι, που δεν έπρεπε να διατεθούν ή θα μπορούσε να διατεθούν σε ΔΙΕΚ που έχουν ευκολότερη πρόσβαση και αποκλείστηκαν εκπαιδευτικοί που θα ήθελαν να διατεθούν.

Επίσης δεν εξασφαλίστηκαν οι διαδικασίες που ορίζει ο Νόμος 4203/2013 άρ. 25 παρ. 1 εδ. 6, ότι οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν το ωράριό τους << …. α) σε ενδοσχολικές δραστηριότητες , όπως η ενισχυτική διδασκαλία , η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η ενίσχυση της γλωσσομάθειας ,οι αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και β) σε υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης, στο σχολείο που υπηρετούν ή σε άλλο σχολείο όμορο αυτού. >>

Ο Υπουργός Παιδείας αποφάσισε εσπευσμένα στις 20-11-2015 να στελεχώσει με συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα ΔΙΕΚ πράγμα που έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Βλέπετε η στελέχωση των ΔΙΕΚ από την αρχή της σχολικής χρονιάς απαιτούσε πρόσθετες δαπάνες στον προϋπολογισμό, αυτό όμως δεν έγινε ούτε στον περσινό προϋπολογισμό ούτε στο φετινό.

Διαβάζοντας την απόφαση του Υπουργού Παιδείας με τα ονόματα των συναδέλφων που διατίθενται στα ΔΙΕΚ είναι να απορεί κανείς. Διαβάζεις ονόματα συναδέλφων που διατίθενται στα ΔΙΕΚ για 2 ώρες ενώ θα μπορούσε να συμπληρώσουν ωράριο σύμφωνα με την νομοθεσία (Νόμος 4203/2013 άρ. 25 παρ. 1 εδ. 6) στο ίδιο σχολείο , συναδέλφους που ενώ έχουν πλήρες ωράριο διατίθενται και στα ΔΙΕΚ για συμπλήρωση ωραρίου, συναδέλφους που συμπληρώνουν ωράριο σε 2 ή 3 σχολεία στέλνονται και με διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου στα ΔΙΕΚ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Διευθυντή ΕΠΑ.Λ που διατίθεται για συμπλήρωση ωραρίου σε ΔΙΕΚ .

Ζητούμε την ανάκληση της υπουργικής απόφασης και να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους με αιτήσεις τους να τοποθετηθούν εκ νέου στα ΔΙΕΚ.

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε Α΄ ΑΘΗΝΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους των ΕΠΑ.Λ να συσπειρωθούν γύρω από την Ε.Λ.Τ.Ε.Ε Α΄ ΑΘΗΝΑΣ και να μη διστάσουν να κάνουν ενστάσεις για τις τοποθετήσεις τους στα ΔΙΕΚ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral