Προϋπηρεσία αναπληρωτών – Προσμέτρηση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/05/2017 - 15:39 | Author: Newsroom

: Για μία ακόμη φορά, το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνει ότι η προχειρότητα και η άγνοια της σχολικής πραγματικότητας αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού του σχεδιασμού. Συγκεκριμένα το ΥΠΠΕΘ με την απόφαση (υπ’ αριθμ. 63486/Ε2/12-4-2017) με θέμα:

«Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης (πλην Μουσικών) για ένταξη στους πίνακες και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2017-2018», καθόρισε τις προϋποθέσεις για την κατάρτιση των Πινάκων Αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2017-2018 υπό την εποπτεία του .

Με μία πρακτικά αλλά και ουσιαστικά άκαιρη εγκύκλιο το στα μέσα της χρονιάς δημιουργεί αναστάτωση στους συναδέλφους και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και επιβαρύνει άσκοπα για μια ακόμη φορά το εκπαιδευτικό κλίμα, καθώς δημιουργούνται στρεβλώσεις στους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων με την μη προσμέτρηση της μετά το τέλος Απρίλη.

Στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας υπάρχει ο περιορισμός για προσμέτρηση μόνο αυτής που θα αποκτηθεί μέχρι την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στις 28/4/2017(!), με αποτέλεσμα τη μη προσμέτρηση για τους φετινούς Πίνακες της προϋπηρεσίας που θα προσφερθεί μετά από αυτή την ημερομηνία. Απόρροια αυτού είναι να θίγονται συνάδελφοι αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου που διορίστηκαν στα μέσα της χρονιάς, ωρομίσθιοι που διορίστηκαν στην ενισχυτική διδασκαλία από τον Φεβρουάριο (ή Μάρτιο και μετά) σε δυσπρόσιτα σχολεία -και όχι μόνο- και χάνουν μόρια.

Σύμφωνα όμως με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 93953/Δ2/15-09-2006 των Διευθύνσεων Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για προϋπηρεσία που έχει παρασχεθεί με πλήρες ωράριο εργασίας (π.χ. Αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, Υπάλληλοι Ι.Δ.Ο.Χ. με πλήρες ωράριο εργασίας σε Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.) αλλά και για προϋπηρεσία που έχει παρασχεθεί από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς προσμετράται το σύνολό της, από την ημερομηνία πρόσληψης έως και την λήξη της σύμβασης.

Οι συνάδελφοι έκαναν τον προγραμματισμό τους με βάση το δεδομένο τη λήξη των συμβάσεων εργασίας. Δεν θα επιτρέψουμε και δεν μπορεί να χαθεί ούτε μία ώρα δουλειάς από την προϋπηρεσία στους πίνακες.

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης απαιτεί από το υπουργείο να:

1. αποκαταστήσει άμεσα την αδικία.

2. παρέμβει προς τον ΑΣΕΠ για αλλαγή στην κατάρτιση των πινάκων,
να προσμετρηθεί ολόκληρη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και ωρομίσθιων συναδέλφων που εργάζονται κατά το φετινό σχολικό έτος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral