Πρόταση ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης του ΕΕΠ και του ΕΜΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/08/2018 - 20:34 | Author: Newsroom

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Έχοντας υπόψη ότι μία από τις βασικές υποχρεώσεις της Πολιτείας είναι η επιμόρφωση του προσωπικού του δημοσίου τομέα, ώστε να επιτυγχάνεται το μέγιστο της απόδοσής του, ως Ομοσπονδία του Ειδικού Εκπαιδευτικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που εργάζεται στις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης και πρόσφατα και σε δομές της Γενικής, απευθυνόμαστε σε σας με το αίτημα της ανάπτυξης από πλευράς πολιτείας και του Υ.Π.Π.Ε.Θ. ιδιαίτερα, επιμορφωτικών προγραμμάτων, τα οποία κρίνονται απολύτως απαραίτητα και αναγκαία.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ως εξειδικευμένο προσωπικό με ιδιαίτερη ευθύνη στην υποστήριξη των ατόμων με ιδιαίτερες δυσκολίες, είτε των μαθητών, είτε των γονέων τους αλλά και της ευρύτερης κοινότητας, το οποίο άρχισε να καλύπτει τις ανάγκες της εκπαίδευσης από το 1987 μέχρι και σήμερα, με θεαματική αύξηση σε αριθμό την τελευταία τριετία, είναι απαράδεκτο να μην υποστηρίζεται μέσα από επιμορφωτικά προγράμματα, με σκοπό την απόκτηση σύγχρονων μεθόδων και γνώσεων, την κατάκτηση βέλτιστων πρακτικών και την ενίσχυση της διεπιστημονικής προσέγγισης των θεμάτων που απασχολούν τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Τα προηγούμενα χρόνια, παρ΄ όλη τη θετική αναγνώριση από την πολιτεία της αναγκαιότητας αυτής, ουδέποτε υλοποιήθηκαν επιμορφωτικά προγράμματα, ουδέποτε αναπτύχθηκαν διαδικασίες που να οδηγούν σε βέλτιστες πρακτικές και δεν εξοπλίστηκε το προσωπικό αυτό πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με το απαραίτητο αξιολογικό -διαγνωστικό υλικό, που είναι αναγκαίο για την παροχή ουσιαστικών επιστημονικών υπηρεσιών.

Σήμερα απευθυνόμαστε σε σας και στην πανεπιστημιακή σας εμπειρία για να σας καταθέσουμε επίσημα το αίτημά μας για την οργάνωση και υλοποίηση των αναγκαίων για κάθε ειδικότητα του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. επιμορφωτικών προγραμμάτων, θέση που κατά καιρούς στις ομιλίες σας έχετε υποστηρίξει ότι αποτελούν προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Το αίτημά μας αυτό θα θέλαμε να το συνδέσουμε και με την αναγκαιότητα το Υ.Π.Π.Ε.Θ. να οργανώσει επιστημονικές ομάδες υποστήριξης κρίσεων, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υπάρχον επιστημονικό προσωπικό που υπηρετεί στις δομές της εκπαίδευσης.

Είναι πράγματι λυπηρό στις δυστυχώς συχνά επαναλαμβανόμενες κρίσεις (πυρκαγιές, πλημμύρες, δυστυχήματα κ.λ.π.), να γίνονται ανακοινώσεις για καλύτερη οργάνωση του κράτους και στο επίπεδο της υποστήριξης και με την απομάκρυνση από το γεγονός να παραπέμπονται όλα «στις καλένδες».

Εμείς ως Ομοσπονδία και σε συνεργασία με τον επιστημονικό μας φορέα που είναι το Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε., είμαστε στην διάθεσή σας για όποια συνεργασία εσείς κρίνετε αναγκαία.

Ενημερωτικά σας πληροφορούμε ότι είμαστε σε θέση με το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτουμε, να αναλάβουμε μεγάλο μέρος και στον τομέα της υποστήριξης και στον τομέα της ανάπτυξης ομάδων υποστήριξης κρίσεων, κάτι που κάναμε στην πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι Αττικής.

Κε Υπουργέ, είμαστε στη διάθεσή σας και αναμένουμε από την πλευρά σας την ανάπτυξη πρωτοβουλιών.

 

 

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral