Προσλήψεις αναπληρωτών 2018: Ενημέρωση για προσλήψεις, ώρα σίτισης και υπερωρίες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/01/2018 - 10:53 | Author: Newsroom

ΠΣΑΕΠ – Συνάδελφοι, παρευρεθήκαμε  στο Υπουργείο, ενημερωθήκαμε για και καταθέσαμε 2 έγγραφα, ζητώντας επίσημες έγγραφες απαντήσεις στα παρακάτω:

1) Σαφείς διευκρινήσεις για την ώρα σίτισης στο Ολοήμερο και αν θα συνεχίσει να υπολογίζεται ως διδακτική.
2) Άμεση διεκπεραίωση του θέματος καταβολής των (ΕΣΠΑ) αναπληρωτών στα ολιγοθέσια και των αναπληρωτών που δεν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους για χρήση μειωμένου ωραρίου (κατά 2 ώρες) με τέκνο κάτω των 2 ετών.

Για το θέμα της ώρας και το ενδεχόμενο αποχαρακτηρισμού της συγκεκριμένης διδακτικής ώρας, σε προφορικό επίπεδο δεν υπήρξε ούτε ρητή διάψευση, ούτε επιβεβαίωση, γεγονός που δείχνει πως υφίσταται θέμα και παραμένει ανοιχτό. Από την πλευρά μας αιτιολογήσαμε τις επιπτώσεις μιας πρόσθετης συμπίεσης του ωραρίου σε επίπεδο σχολικών μονάδων και τους τριγμούς που μπορεί να επιφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά (σε μόνιμους και αναπληρωτές).

Για το ζήτημα της πληρωμής των υπερωριών ενημερωθήκαμε πως υπάρχει πλέον κινητικότητα και αναμένεται σύντομα να διευθετηθεί συνολικά.


Στο θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών στην Π.Ε., το αρμόδιο τμήμα μας πληροφόρησε πως σήμερα απέστειλαν και οι τελευταίες διευθύνσεις τα κενά προκειμένου να προχωρήσει το Υπουργείο σε προσλήψεις όλων των κλάδων της Π.Ε. σε Γενική και Ειδική Αγωγή (εκτός Παράλληλης Στήριξης στη φάση αυτή). Ο αριθμός των πιστώσεων είναι μικρότερος από 1000, ενώ ορισμένες από αυτές θα κρατηθούν για έκτακτες ανάγκες.
Οι προσλήψεις θα ανακοινωθούν το πιθανότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως είχαμε ενημερώσει από τα μέσα Δεκέμβρη, καθώς δύσκολα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αύριο.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral