Προσλήψεις αναπληρωτών 2017: 112.000 αιτήσεις για 20.000 θέσεις – Δεν ανοίγει το ΟΠΣΥΔ για 433

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/06/2017 - 20:38 | Author: Newsroom

: Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου , κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Γιάννη Δελή , με θέμα: «Να ανοίξει τώρα ξανά το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για όσους δεν πρόλαβαν» ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δεν μπορεί πάνω 100.0000 άνθρωποι να είναι άνθρωποι στους οποίους είπαμε εμείς «πηγαίνετε, κάντε αίτηση» και οι 433, που δεν έκαναν αίτηση, να είναι αυτοί που αδικήσαμε. Λέγαμε από την αρχή του χρόνου ότι όλα θα γίνουν νωρίτερα, γιατί πρέπει να περάσουν από το ΑΣΕΠ για να μπορέσει να ελεγχθεί η νομιμότητα αυτών των αιτήσεων.

Δεν είναι δυνατόν να το ανοίξουμε αυτό το σύστημα διότι, όπως έχω πει και στους ενδιαφερομένους, εάν τυχόν γίνεται αυτό, μετά αργεί όλη η διαδικασία για να ανοίξουν τα σχολεία.»

Παράλληλα ο Κώστας Γαβρόγλου σημείωσε πως οι φετινές αιτήσεις αναπληρωτών ήταν περίπου 112.000 εκπαιδευτικοί που διεκδικούν μία από τις 20.000 θέσεις.

Δυο μήνες θα καθυστερούσε η διαδικασία των  αν άνοιγε το σύστημα για όσους έχασαν την προθεσμία και φυσικά αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να αργήσει συνολικά και η όλη διαδικασία για το άνοιγμα των σχολείων.

“Στην προκειμένη περίπτωση, εάν γίνει αυτό, θα καθυστερήσουμε άλλους δύο μήνες, πράγμα που θα φέρει όλων των ειδών τα προβλήματα στο άνοιγμα των σχολείων” τόνισε ο Υπουργός.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral