Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτικούς των Κ.Δ.Β.Μ.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/08/2015 - 17:33 | Author: Newsroom

Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει πραγματοποιηθεί η καταβολή των υπολοίπων δεδουλευμένων των εκπαιδευτών που απασχολήθηκαν στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σύμφωνα με έγγραφο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) το οποίο επικαλείται σε γραπτή απάντησή του ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Επίσης γνωστοποιείται ότι το εκπαιδευτικό έτος 2014-15 έχει καταβληθεί μέρος δεδουλευμένων σε εκπαιδευτές που απασχολήθηκαν έως και τον Δεκέμβριο 2014, ανάλογο με τα εναπομείναντα ποσά των προηγούμενων χρηματοδοτήσεων. Για το έτος 2015 και με βάση τη χρηματοδότηση που πρόσφατα εκταμιεύτηκε (Ιούνιος 2015), έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής δεδουλευμένων έως και το Μάρτιο του 2015.

Για το εκπαιδευτικό έτος 2013-14 έχουν καταβληθεί στο σύνολό τους τόσο οι εκπαιδευτικές αποζημιώσεις, όσο και οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, που υποστήριξαν το εκπαιδευτικό έργο σε όλη την επικράτεια.

Το θέμα έφθασε στη Βουλή με ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης «χωρίς σύμβαση, χωρίς ασφάλιση, απλήρωτοι για μήνες», η οποία κατατέθηκε ως αναφορά από τους βουλευτές του ΚΚΕ Βαρδαλή και Γερασιμίδου.

newsbeast.gr Καλόγηρος Βασίλειος

Loading...
  • europalso

    ideascentral