ΠΟΣΥΠ: Καταγγελία για υποστελέχωση των υπηρεσιών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/05/2017 - 15:00 | Author: Newsroom

ΠΟΣΥΠ: Αίτημα συνάντησης του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ με τον και καταγγελία της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών. Αναλυτικά:

Μαρούσι 08 Μαϊου2017
Αρ.Πρωτ.: 31
ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου
Θέμα: «Αίτημα συνάντησης του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ με τον Υπουργό Παιδείας»
Κύριε Υπουργέ, Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο εκλέχθηκε στις αρχαιρεσίες του 32ου Συνεδρίου μας στις 28 Απριλίου 2017 και συγκροτήθηκε στις 04 Μαΐου 2017 (όπως επισυναπτόμενο έγγραφο συγκρότησης), ζητάει άμεση συνάντηση μαζί σας, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς εδώ και 5 μήνες, από τη προηγούμενη συνάντησή μας, στις 23 Νοεμβρίου 2016, κανένα από τα ανοιχτά θέματα της διοίκησης της εκπαίδευσης, που είχαμε θέσει υπόψη σας, δεν έχει διευθετηθεί. Επίσης είναι αναγκαία η άμεση συνάντηση μαζί σας, διότι στο θέμα του Οργανισμού δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση προς την ΠΟΣΥΠ εδώ και εβδομάδες και επίκειται όπως πληροφορούμαστε η αποστολή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντός των επόμενων ημερών, το οποίο οφείλετε να μας το γνωστοποιήσετε πριν αποσταλεί. Σας υπενθυμίζουμε τις θέσεις μας, ειδικά για την ισότιμη συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις θέσεις ευθύνης από τις οποίες είναι μέχρι σήμερα αποκλεισμένοι, όπως των Διευθυντών . Σας υπενθυμίζουμε την αναγκαία και απαράβατη συνθήκη του αμετάθετου, για το σύνολο των υπαλλήλων, που θα διασφαλίζεται με το Προεδρικό Διάταγμα, για να αποδεχτούμε τον Οργανισμό, όπως έχουμε ζητήσει και όπως έχετε υποσχεθεί.

Εξίσου σημαντικό το διάστημα αυτό, είναι το θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών μας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, όπου εκκρεμούν εδώ και χρόνια εκατοντάδες αιτήσεις μετάταξης για τις οποίες ακολουθείται παρελκυστική πολιτική τόσο από εσάς όσο και από τη διοίκηση, με αποκορύφωμα τις 61 μετατάξεις για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τις 70 για την Κεντρική Υπηρεσία. Ενώ ετοιμάζετε και εσείς, την τακτοποίηση του πελατειακού κράτους με τις χιλιάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση, με την εγκύκλιο των αποσπάσεων σε φορείς που θα εκδώσετε τις επόμενες ημέρες. Τέλος, εκκρεμούν και μία σειρά προβλημάτων για τα οποία είτε σας έχουμε ενημερώσει, είτε σας έχουμε αιτηθεί και τα οποία ακόμη παραμένουν άλυτα και αναπάντητα. Σας υπενθυμίζουμε ότι στη προηγούμενή μας συνάντηση, δεσμευτήκατε για συνεχή διάλογο και επικοινωνία με την ΠΟΣΥΠ, χωρίς αυτό να έχει μέχρι στιγμής υλοποιηθεί.
Θέμα: Καταγγελία της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών μας
Κύριε Υπουργέ, Κύριε Γενικέ Γραμματέα, Κύρια Αν. Γενική Διευθύντρια, Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα την λιποθυμία συναδέλφισσας στην Κεντρική Υπηρεσία, αλλά και το οριακό σημείο που βρίσκονται Υπηρεσίες και υπάλληλοι στο Υπουργείο από τον φόρτο εργασίας αλλά και την υποστελέχωση, όπου σε πολλές περιπτώσεις έχουν εξαντληθεί πλέον, τόσο τα υπηρεσιακά όσο και τα ανθρώπινα όρια αντοχής. Η ίδια και πολλές φορές χειρότερη κατάσταση επικρατεί και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου, αλλά και στο σύνολο των Εποπτευόμενων Φορέων μας, που εκπροσωπούνται από τη ΠΟΣΥΠ και έχουμε την εικόνα.

Επειδή η κατάσταση αυτή δεν είναι ούτε παροδική ούτε εποχική αλλά είναι διαρκής και μόνιμη και επειδή συνέχεια αντικείμενα και αρμοδιότητες είτε προστίθενται είτε μεταβιβάζονται στις Υπηρεσίες μας, όπως στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών με το κλείσιμο των ΥΔΕ, αλλά και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στους Φορείς μας, Σας καλούμε να ασχοληθείτε επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημα της υποστελέχωσης όλων των Υπηρεσιών μας. Σας καλούμε να φροντίσετε ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους, ένας σημαντικός και επαρκής αριθμός μετατάξεων εκπαιδευτικών στη διοίκηση, ώστε να ανακουφιστούν υπηρεσίες και εργαζόμενοι,
Σας καλούμε να επιληφθείτε για την άμεση ολοκλήρωση, των 61 εκκρεμών μετατάξεων για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, οι οποίες ενώ έχουν εγκριθεί από το ΚΥΣΔΙΠ στις 15 /12 / 2016, αδικαιολόγητα δεν ολοκληρώνονται από την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως ο Ν.4456/2017 προβλέπει και των 70 εκκρεμών μετατάξεων για την Κεντρική Υπηρεσία (Προκήρυξη), Σας καλούμε να σταματήσετε το απαράδεκτο φαινόμενο των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στη διοίκηση και να την στελεχώσετε με μόνιμο διοικητικό προσωπικό. Καταγγέλλουμε την υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών μας, καταγγέλλουμε την παρελκυστική πολιτική που ακολουθείτε στο ζήτημα των μετατάξεων και δηλώνουμε ότι υπηρεσίες και εργαζόμενοι έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο αντοχής. Για το Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Loading...
  • europalso

    ideascentral