Πόσες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν σε προσφυγικές δομές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/07/2016 - 16:40 | Author: Newsroom

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΣΑΔ

Την Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016 τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας, μας ενημέρωσαν σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας σχολικής χρονιάς για τις προσφυγικές δομές. Αρχικά προβλέπεται δημιουργία σχολικών μονάδων σε 12 καταυλισμούς προσφύγων σε όλη την Ελλάδα.
Η εκπαίδευση θα αφορά παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών.
Θα προσληφθούν στις συγκεκριμένες δομές πάνω από 200 αναπληρωτές νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και φιλόλογοι, μέσα από του , που θα βγει μέσα στο καλοκαίρι.
Τα προσφυγόπουλα των υπόλοιπων καταυλισμών, θα ενταχθούν ομαλά στα ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, τα οποία θα αποτελούνται από 10 έως 15 παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους και τον δάσκαλο του τμήματος υποδοχής.
Δεν θα χρειαστεί ειδική αίτηση για τα τμήματα υποδοχής. Οι προσλήψεις ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ και η θα προσμετράται κανονικά.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων από τις 27 Μαΐου 2016, πρώτος έθεσε το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφύγων και της ομαλής ένταξής τους στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Διεκδικήσαμε ξεχωριστές προσλήψεις αναπληρωτών, ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ, αλλά από το υπουργείο παιδείας, παραθέτοντας την πρότασή μας στις διοικητικές υπηρεσίες αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας.
Διεκδικήσαμε προσλήψεις αναπληρωτών, όχι μόνο δασκάλων αλλά και υπόλοιπων ειδικοτήτων, κάτι που γίνεται πραγματικότητα, αποδεικνύοντας ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ότι ο σύλλογός μας μπορεί να αποτελείται από αναπληρωτές δασκάλους, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ και ΣΤΟΧΕΥΕΙ στην προστασία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
Θα είμαστε ΕΔΩ για να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων στα τμήματα υποδοχής και να πιέσουμε ώστε ο προγραμματισμός του υπουργείου να γίνει πραγματικότητα.
Το υπουργείο παιδείας υιοθετώντας την πρότασή μας, αφενός μένει να την εφαρμόσει και αφετέρου να προσλάβει μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών.

Τελικά ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral