"Πώς βγήκα πρώτη από τους πρώτους"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/07/2014 - 17:58 | Author: Newsroom

Τον Οκτώβριο που θα κλείνει τα 18 της, μόλις που θα έχει αρχίσει να κάθεται στα φοιτητικά έδρανα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Έχοντας συγκεντρώσει 19.848 μόρια -της λείπουν δηλαδή μόλις 152 για το απόλυτο άριστα – φαίνεται ότι είναι «η πρώτη των πρώτων».

Είναι η Ροδίτισσα Κατερίνα Μισθού, η αριστούχος σε όλες τις σχολικές τάξεις μαθήτρια, αυτή που έπιασε φέτος την καλύτερη επίδοση πανελλαδικά.

Σύμφωνα με tanea.gr στα επτά μαθήματα στα οποία διαγωνίστηκε για μία θέση στο Πανεπιστήμιο της… ξέφυγαν μόλις τρία εικοσάρια! «Πήρα 20 στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Το ίδιο και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» λέει. «Πού να γράψεις 20 στην Εκθεση;» αναρωτιέται χαμογελαστή. «Δεν γινόταν, 18,9 πήρα. Από ‘κει και πέρα, δυο-τρεις απροσεξίες μου είχαν ως αποτέλεσμα να πάρω 19,7 στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον και 19,5 στη Φυσική Κατεύθυνσης» προσθέτει.

Όπως λέει, αισθάνεται ικανοποιημένη και δικαιωμένη. «Είχα βάσεις από μικρή, πάντα διάβαζα. Τα έπαιρνα και γρήγορα, ειδικά τα θεωρητικά τα αποστήθισα φέτος με ευκολία» σημειώνει. Δεν ήταν πάντως μέρα-νύχτα πάνω από τα βιβλία της, όπως θα πίστευε κανείς. «Μόνο ένα τρίωρο μελετούσα, συν ό,τι μάθαινα στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Ποτέ δεν ξενύχτησα πέρα από τη μία το πρωί διαβάζοντας. Ποτέ δεν είπα “δεν αντέχω άλλο”. Αντιθέτως, καθοριστικό αποδείχθηκε πως στη διάρκεια της προετοιμασίας μου δεν άφηνα κενά στο διάβασμά μου, αλλά είχα σύστημα και πρόγραμμα. Μελετούσα σχεδόν ανελλιπώς, μόνο Χριστούγεννα – Πάσχα είχα λίγες κενές ημέρες. Στο τέλος, έτσι, ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένη. Ηδη, άλλωστε, στο ξεκίνημα της Γ’ Λυκείου είχα βγάλει στο φροντιστήριο όλη την εξεταστέα ύλη της Φυσικής. Βρισκόμουν σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και στα Μαθηματικά» λέει.

Πλέον η Κατερίνα Μισθού βάζει πλώρη για άλλες πολιτείες, συμπληρώνοντας στο Μηχανογραφικό της τις σχολές του Οικονομικού Πανεπιστημίου. «Είναι ένα ευρύ πεδίο τα Οικονομικά. Επιπλέον, τα σπούδασαν τόσο ο πατέρας μου – διευθυντής ξενοδοχείου στη Ρόδο σήμερα – όσο και η εφοριακός μητέρα μου.

Μελλοντικά θα μ’ ενδιέφερε και ένα μεταπτυχιακό, κατά προτίμηση στο εξωτερικό, στο Μάρκετινγκ ή τις Δημόσιες Σχέσεις. Κατόπιν, θα ήθελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο σ’ ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όχι απαραίτητα στη Ρόδο» σκέφτεται η οσονούπω φοιτήτρια, η οποία έχει και μια μικρότερη αδελφή, μαθήτρια Δημοτικού. «Χαίρομαι πολύ που αρχίζω τώρα πια μια νέα ζωή, που θα φύγω από εδώ και θα ξεκινήσω κάτι καινούριο μόνη μου.

Στην Αθήνα θα μπορέσω να ασχοληθώ περισσότερο και με το πιάνο – ήδη έχω πτυχίο στα θεωρητικά -, να συνεχίσω και τον σύγχρονο χορό» προσθέτει.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral