Η Συνέλευση του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας ψήφισμα – απόφαση σχετικά με την και .

Σε αυτό αναφέρεται ότι τα μαθήματα που προσφέρει το Τμήμα στο ΠΠΣ καλύπτουν απολύτως τις σύγχρονες παιδαγωγικές / διδακτικές προσεγγίσεις και απαιτήσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πολιτείας. Κλείνοντας το ψήφισμα αναφέρεται ότι η Συνέλευση του Τμήματος δηλώνει την έντονη αντίθεσή της σε ενδεχόμενες νέες διατάξεις που θα στερούν από το Τμήμα τη δυνατότητα να δίνει την ΠΠΔΕ και ζητά ομόφωνα από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσουν τα όποια σχέδια εκπονούνται και να αναστείλουν τις συζητήσεις που φαίνεται να διεξάγονται διότι – κατά τη γνώμη του Τμήματος – δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και αναστατώνουν αδικαιολόγητα την ακαδημαϊκή κοινότητα και την εκπαιδευτική διαδικασία.