Πίνακες και Φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/08/2016 - 17:47 | Author: Newsroom

: Για να ξεκαθαριστεί. Είχαμε ζητήσει, η πρόσληψη στις προσφυγικές δομές να γίνεται με επιλογή του αναπληρωτή, προκειμένου ν αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Σ αυτό το αίτημα ουσίας, το οποίο είναι καταγεγραμμένο στη σελίδα μας και διατυπωμένο στο συνέδριο της ΔΟΕ, συμφώνησε η διεύθυνση του ΕΣΠΑ. Περιμένουμε λοιπόν την εγκύκλιο για τη στελέχωση των δομών, όπου εκεί θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα κάθε αναπληρωτής, που επιθυμεί ή δεν επιθυμεί να εργαστεί μέσα στις δομές, ανάλογα να τσεκάρει το αντίστοιχο κουτάκι που θα εμφανιστεί στην αίτηση του. Υπ αυτή την έννοια μπορεί να ανοίξει ο ΟΠΣΥΔ, με την έκδοση της εγκυκλίου, μόνο για το παραπάνω και σύμφωνα με όσα έχουμε αιτηθεί και συζητήσει.

Φάσεις προσλήψεων: Ήταν και παραμένει σταθερό αίτημα του Συλλόγου η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών να είναι η μεγαλύτερη. Σ’ αυτό είμαστε προσανατολισμένοι, μιας και εκτός από λειτουργικό το θεωρούμε και δίκαιο. Εξ όσων γνωρίζουμε κι ο προγραμματισμός του Υπουργείου δεν έχει αλλάξει και για τον λόγο αυτό πιέζουμε ώστε το σύνολο των Τ.Υ. να έχουν ιδρυθεί και να μπουν στην πρώτη, μεγάλη φάση.

Οι προσλήψεις στις δομές θα γίνονται, όπως είναι λογικό, σταδιακά ωσότου αυτές καταστούν πλήρως λειτουργικές. Αυτό κάνει την πρόβλεψη του αριθμού των εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν, το χρόνο μετακίνησης τους και κατ επέκταση των αναπληρωτών που θα προσληφθούν, όπως έχουμε ξαναγράψει, δύσκολη.

Πίνακες: Τη βεβαιότητα πως οι προσλήψεις του Σεπτεμβρίου θα γίνουν με κυρωμένους από τον ΑΣΕΠ πίνακες κι όχι με προσωρινούς, μας δίνουν οι μόνο (!) 200 περίπου ενστάσεις ΠΕ60 και 70 που έχουν συνολικά κατατεθεί.

Τροπολογία Ειδικής Αγωγής: Παρά τα θετικά της σημεία χρειάζεται ακόμη δουλειά. Ο σύλλογος επιφυλάσσεται, μετά και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει και θα τοποθετηθεί επί του τελικού κειμένου της.

Συνάδελφοι, θεωρήσαμε αναγκαία την παρέμβασή μας για να θέσουμε την επικαιρότητα στο σωστό της πλαίσιο. Θα παροτρύναμε όσους συναδέλφους θέλουν ν’ ασχολούνται συλλογικά και να ανακοινώνουν για θέματα αναπληρωτών της Α/βαθμιας, να μην ανακοινώνουν κάτι για το οποίο δεν είναι σίγουροι. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ και σε κανένα την πληροφόρηση.

Σας ευχόμαστε να περάσετε καλά το τριήμερο και από την άλλη εβδομάδα συντονιζόμαστε μιας και… αντίστροφα ο χρόνος κυλάει!

Το ΔΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Loading...
  • europalso

    ideascentral