Περισσότεροι από 1000 μαθητές συμμετείχαν στον 21ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/05/2018 - 10:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Υπάρχουμε Μαζί». Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα του 21ου Διαγωνισμού Δημιουργίας που διοργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης Νέων κατά τη φετινή σχολική χρονιά με τη συμμετοχή πάνω από 1000 μαθητών και μαθητριών ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες.

Ο 21ος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες από όλη τη χώρα να εκφράσουν δημιουργικά τη γνώμη, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους για το τι σημαίνει για τα ίδια τα παιδιά η συνύπαρξη σε έναν κόσμο που φέρνει «Μαζί» τους πρόσφυγες με τις κοινότητες υποδοχής. Μαζί στο σχολείο, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο, μαζί στις νέες εμπειρίες που φέρνει κάθε νέο ξεκίνημα.

Σε 30 πόλεις της χώρας, που εκτείνονται από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από τη Σάμο μέχρι την Πρέβεζα, παιδιά από 130 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων εσπερινά σχολεία, σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, δούλεψαν, σε ομάδες είτε ατομικά, παρουσιάζοντας γραπτά κείμενα, αφίσες, κόμικ, βίντεο και φωτογραφίες. Ανάμεσά τους, τα πρώτα βραβεία απέσπασαν συνολικά 63 μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της χώρας, που ζωγράφισαν, έγραψαν ποιήματα, σκέφτηκαν πρωτότυπα μηνύματα «μιλώντας» για έναν κόσμο που δίνει την ευκαιρία σε όλους μας, πέρα από καταγωγή, θρησκεία, αναπηρία ή τραυματικές εμπειρίες, να υπάρχουμε «Μαζί».

Η αξιολόγηση των συμμετοχών πραγματοποιήθηκε από ομάδες μελών της Επιτροπής Ευαισθητοποίησης Νέων ανάλογα με την ειδίκευσή τους. Πέρα από τα βραβεία, αρκετές συμμετοχές έλαβαν διάκριση για την αρτιότητά τους και την πρωτοτυπία έκφρασης. Παράλληλα, ενήλικες μαθητές συμμετείχαν για μια ακόμα χρονιά εκτός διαγωνισμού με πολύ αξιόλογες προσπάθειες.

Loading...


  • europalso   ideascentral