ΠΕΚ: Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία στις 17 Μαΐου 2017

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/05/2017 - 11:00 | Author: Newsroom

: Συμμετέχουμε στην πανεργατική στις 17 Μαΐου μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες της χώρας, για να μην ψηφιστεί το 4ο Μνημόνιο, για να μη συνεχισθεί η αντεργατική, αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική στη χώρα μας.

Λέμε όχι:
· στη νέα λεηλασία του εισοδήματός μας, των μισθών και των συντάξεων,
· στη μείωση του αφορολόγητου,
· στις νέες φορολογίες,
· στις περικοπές των επιδομάτων,
· στις συνεχιζόμενες και εντεινόμενες ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιας υπηρεσίας.

Είμαστε αντίθετοι:
· στον ακρωτηριασμό του λυκείου και στην εκδίωξη μαθημάτων και ειδικοτήτων,
· στην υποβάθμιση και στην κατάργηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης
· στην οξυνόμενη και διευρυνόμενη εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών
Το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα – που αποτελεί και το καύχημα της αριστεροακροδεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α./ΑΝ.ΕΛ. – πλιατσικολογεί ακόμα και τα πιο ισχνά εισοδήματα και βουλιάζει την οικονομία της χώρας στην ύφεση και στην υπανάπτυξη. Παράλληλα, η κυβέρνηση μετατρέπει την μεσαία τάξη στον ταξικό της εχθρό (!) φτωχοποιώντάς την με τον πιο προκλητικό τρόπο και παίρνοντας προς τούτο εύσημα από τα πάλαι ποτέ «κέντρα του ιμπεριαλισμού και του διεθνούς καπιταλισμού», κατά την προκυβερνητική εκδοχή του …αριστερού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, η συνεχής συνειδητή εξαπάτηση και ο προκλητικός εμπαιγμός, που είναι τα συστατικά στοιχεία της «πρώτης αριστερής κυβέρνησης», δεν είναι απλά και μόνο η έκφραση μιας πολιτικής υποκουλτούρας αλλά και η πιο βάναυση απαξίωση του κόσμου της εργασίας.

 
Αγωνιζόμαστε για:
· Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία
· Μισθούς και Συντάξεις αξιοπρέπειας
· Μόνιμους διορισμούς για να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία
· Αναβάθμιση της Επαγγελματικής εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής
Αγωνιζόμαστε για έναν δημιουργικό συνδικαλισμό, για συνδικαλισμό θέσεων και αποφάσεων, για συνδικαλισμό διεκδίκησης, γιατί χωρίς υπαρκτό συνδικαλισμό καμιά απεργία δεν έχει προοπτική.
Αγωνιζόμαστε για να ανάψουμε τη φλόγα του μέλλοντος, του δικού μας μέλλοντος, γιατί η ομορφιά της ζωής είναι στον αγώνα για δίκαιη κοινωνία!

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών

Loading...
  • europalso

    ideascentral