ΠΕΑΔ: "Αναξιόπιστοι θα είναι οι πίνακες λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/09/2016 - 10:07 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης (ΠΕΑΔ) ως θεσμικός εκπρόσωπος όλων των ειδικοτήτων β/θμιας εκπ/σης, επιθυμεί να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με την έγκαιρη, αλλά και αξιόπιστη διαδικασία προσδιορισμού των λειτουργικών κενών από τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπ/σης και τα κατά τόπους ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι προσλήψεις.

Είναι προφανές ότι αρκετά νομικής φύσεως προβλήματα προκύπτουν από την επιτακτική εγκύκλιο και τη διαδικασία σύνταξης πινάκων λειτουργικών κενών.

Είναι προφανές επίσης ότι ένα χρονοδιάγραμμα τόσο ασφυκτικό εμποδίζει τον προσδιορισμό των πραγματικών κενών και δεν επιτρέπει τη δημιουργία ενός αξιόπιστου πίνακα λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων και στην ουσία ακυρώνει τις νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες για αυτή τη φάση των υπηρεσιακών μεταβολών.

Από την άλλη όμως είναι λογικό και σωστό και οι αναπληρωτές να γνωρίζουν όσο γίνεται γρηγορότερα την τοποθέτησης τους και να υπάρξει μια συγκεντρωτική και μεγάλη φάση – αίτημα χρόνων – που δε θα αλλοιώνει την αίτηση προτίμησης τους και θα τους επιτρέπει να διαχειριστούν έστω υποτυπωδώς τη ζωή των ιδίων και των οικογένειών τους για τους επόμενους μήνες.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας αλλά και τα ΠΥΣΔΕ της χώρας, τους μόνιμους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να σεβαστούν την αγωνία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, να κάνουν τη δουλειά τους με τον αυτονόητο σεβασμό στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών που πρέπει να τοποθετηθούν.

Η ΠΕΑΔ καταδικάζει ενέργειες κύκλων που προσπαθούν να υπονομεύσουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων και ταυτόχρονα την έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών και στηρίζει πρωτοβουλίες για την έγκαιρη και ομαλή διασφάλιση της λειτουργίας των σχολείων με το αναγκαίο προσωπικό.

Οι αναπληρωτές που χρόνια τώρα στελεχώνουν τα σχολεία της χώρας αναπληρώνοντας τους εαυτούς τους με δυσανάλογο και πολυεπίπεδο κόστος, δεν πρέπει να δεχθούν και αυτό το πλήγμα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral