Παυλόπουλος: Τα παιδιά μέσα στο σχολείο πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται ως δημοκρατικοί πολίτες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2018 - 18:33 | Author: Newsroom

«Τα παιδιά από μικρή ηλικία μέσα στο σχολείο πρέπει να μάθουν ότι οφείλουν να συμπεριφέρονται ως δημοκρατικοί πολίτες. Και ένα από τα βασικά καθήκοντα του δημοκρατικού πολίτη είναι ο σεβασμός της διαφορετικότητας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, , χαιρετίζοντας την τελετή βράβευσης των νικητών του πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού, με θέμα: «Λέμε “όχι” στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό».

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο για τη διοργάνωση του διαγωνισμού και υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία αυτή «εκπέμπει σημαντικούς συμβολισμούς».

«Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι χρήσιμος, γιατί όταν σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, σεβόμαστε τον Άνθρωπο, την αξία και την προσωπικότητά του» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε ότι αυτός ο σεβασμός είναι η βάση της αλληλεγγύης, «πάνω στην οποία οφείλουμε να χτίσουμε τόσο τη δική μας κοινωνική συνοχή, όσο και τη συνοχή στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοθέντος μάλιστα ότι η Αλληλεγγύη είναι ιδρυτική αρχή του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, με βάση την Διακήρυξη Σουμάν του 1950».

Ο κ. Παυλόπουλος, εξάλλου, αναφερθηκε στο προσφυγικό ζήτημα, ως πρόκληση για τη Δημοκρατια και τον Πολιτισμό και, απευθυνόμενος και στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, τόνισε ότι φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όποιος τρέφει τέτοια συναισθήματα δε μπορει επάξια να είναι Ευρωπαίος πολίτης» υπογράμμισε και προέτρεψε: «Να σεβόμαστε όσους πρόσφυγες έχουν ζητήσει καταφύγιο στη χώρα μας και την Ευρώπη».

Loading...
  • europalso

    ideascentral