Παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ για τον χαρακτηρισμό φοίτησης των μαθητών στα ΕΠΑΛ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/01/2017 - 09:26 | Author: Newsroom

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΕΠΑΛ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ…

Την Πέμπτη 19/1/2017 η ΕΛΜΕ Ημαθίας προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Β΄θμιας Εκπαίδευσης απαιτώντας να ανακληθεί η υπουργική απόφαση που προέβλεπε χαρακτηρισμό φοίτησης των μαθητών στα ΕΠΑΛ με το πέρας του Α΄ τετραμήνου.

Από την συνάντηση προέκυψαν τα εξής:

1. Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Δ/ντρια Εκπαίδευσης, που θεωρούσε πως η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να διορθώσει προβληματικές καταστάσεις στα ΕΠΑΛ, και σε μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, που αντιδρώντας φυσιολογικά σε αυτές τις διατυπώσεις τόνισαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχολείου, την κοινωνική σύνθεση του μαθητικού δυναμικού, την απαίτηση να εκλείψει η μαθητική διαρροή και όχι (όπως γίνεται με την υπουργική απόφαση) να επικυρωθεί.

2. Η Δ/ντρια αποδέχθηκε πως η επίμαχη διάταξη ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στην εκπαίδευση, καθώς η συνολική εφαρμογή της δεν θα σηματοδοτούσε μόνο την πιθανή μετακίνηση του ενός από τους δύο εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε εργαστήρια αλλά θα οδηγούσε και σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων, ενώ μακροπρόθεσμα θα ήταν επικίνδυνο «παράδειγμα» για κάθε τύπο σχολείου.

3. Τονίστηκε από τα μέλη του ΔΣ πως η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης θα μεταβάλει τους παράγοντες της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα τμήματα με αλλαγές αναθέσεων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις και αλλαγές στο μαθητικό δυναμικό των τμημάτων. Κάτι τέτοιο δημιουργεί τόσο παιδαγωγικής όσο και τεχνικής φύσεως προβλήματα στα ΕΠΑΛ.

Η θέση της Διευθύντριας εκπαίδευσης ήταν πως ο στόχος της εξοικονόμησης εκπαιδευτικού προσωπικού είναι περισσότερο σημαντικός από τα προαναφερθέντα ζητήματα που έθεσε η ΕΛΜΕ. Εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία της με την συγκεκριμένη απόφαση και αιτιολόγησε την άποψή της λέγοντας πως η εξοικονόμηση προσωπικού για άλλες δραστηριότητες δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τον Ελληνικό λαό. Δεν μπόρεσε όμως να αντικρούσει το παραμικρό όταν της εξηγήθηκε πως η κάλυψη των όποιων αναγκών γίνεται με προσλήψεις και όχι με συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων και σχολείων και με μεταβολές σε ωρολόγια προγράμματα. Ο πληθυσμός των αδιόριστων συναδέλφων είναι υπεραρκετός για να καλύψει τις ανάγκες και επιτέλους οι Έλληνες γονείς θέλουν κάποια στιγμή να δουν τα παιδιά τους να εργάζονται. Επίσης ο Ελληνικός λαός δικαιούται να έχει τις κοινωνικές δομές που οφείλει να του παρέχει το κράτος. Μετά από όλα αυτά η Δ/ντρια αρκέστηκε να βεβαιώσει πως θα μεταφέρει την αντίδρασή μας στο Υπουργείο

Δεν σταματάμε!!!

Αυτή η υπουργική απόφαση, πρέπει να ανακληθεί άμεσα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral