Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας από σωματεία Πρωτοβάθμιας και Νηπιαγωγούς 7/9

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/09/2016 - 09:42 | Author: Newsroom

Υπουργική Απόφαση για τα Νηπιαγωγεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας από σωματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγούς.

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας καλούν αύριο Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη σωματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Αττική στις 13:30 έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την απόσυρση της Υπουργικής απόφασης για το λεγόμενο «Ενιαίο τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου» και την εγκύκλιο για τη «Λειτουργία του Νηπιαγωγείου και την κατανομή τμημάτων για το σχολικό έτος 2016-17», που τσακίζουν τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου, τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των νηπίων και τα εργασιακά δικαιώματα των Νηπιαγωγών.

Τις προηγούμενες μέρες με μαζικές συσκέψεις Νηπιαγωγών σε μια σειρά περιοχές εκφράστηκε η ανησυχία και ο προβληματισμός για τις επιπτώσεις της εφαρμογής των παραπάνω αποφάσεων που αφορούν: Την αποσύνδεση της παιδαγωγικής σχέσης του Ολοήμερου με την πρωινή λειτουργία του Νηπιαγωγείου, την κατάργηση της υποχρεωτική φοίτηση για τα παιδιά που έχουν επιλέξει το ολοήμερο πρόγραμμα, το οποίο μετατρέπεται σε προαιρετικό, τη διάκριση των θέσεων των νηπιαγωγών σε κάθε σχολική μονάδα, την κατάργηση της εναλλαγής του ωραρίου των Νηπιαγωγών στο ολοήμερο τμήμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Στην κινητοποίηση με αποφάσεις τους καλούν οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Ν. Ιωνίας – Ν. Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης- Λυκόβρυσης «Σεφέρης», Μενιδίου «Σωκράτης», Αργυρούπολης «Θουκυδίδης», Δάφνης – Υμηττού – Νέου Κόσμου «Μακρυγιάννης», Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», Αιγάλεω.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral