«Παράλληλη στήριξη: Εμπαιγμός στις προσλήψεις – αυθαιρεσίες στις τοποθετήσεις»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/11/2017 - 12:48 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Δ/νση Αν Αττικής δε δίνει τα κενά στους

Ο σύλλογος Κ. Σωτηρίου καταγγέλλει για άλλη μια φορά τον εμπαιγμό στις για παράλληλη στήριξη στην Αν Αττική και ευρύτερα. Οι διαγνώσεις που έχουν εγκριθεί από το υπουργείο ξεπερνάνε τις 250 και οι προσλήψεις στη Β φάση είναι μόλις 49 (43 δάσκαλοι και 6 νηπιαγωγοί) όταν στην Α φάση ήταν 45.Δηλαδή το Υπ Παιδείας συνειδητά καλύπτει σχεδόν το 1/3 των αναγκών.

Την αυθαιρεσία συνεχίζει η Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής που υλοποιεί το “μοίρασμα” των αναπληρωτών σε 2 και 3 παιδιά κομματιάζοντας σε ώρες την κάλυψη τους αντί για πλήρη κάλυψη ανά μαθητή όπως σαφώς προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο για την παράλληλη στήριξη στην ΠΕ, σε μια προσπάθεια να φανεί προς τα έξω ότι καλύφθηκαν περισσότεροι μαθητές.

Αυτή τη φορά μάλιστα η αυθαιρεσία ολοκληρώνεται από τη Δ/νση καθώς αρνείται να δώσει τα κενά στους αναπληρωτές που παρουσιάζονται χτες και σήμερα και τους καλεί να δηλώσουν Δήμους!!! Ενώ φέτος σε όλες τις προσλήψεις αναπληρωτών έδωσε κενά ανά σχολική μονάδα στην παράλληλη στήριξη επιμένει σ΄αυτό το οποίο έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα στο παρελθόν και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών συναδέλφων ενώ κατοχυρώνεται από τη νομοθεσία το να γνωρίζουν τα κενά και να έχουν δικαίωμα να δηλώνουν τις προτιμήσεις τους.

Είναι απαράδεκτο να μη βγαίνουν όλα τα κενά σε . Δεν βγάζει ούτε αυτά που έχουν “ιεραρχήσει” ως προτεραιότητες στη σύσκεψη της Δ/ντρας με τους σχολικού συμβούλους και το τη δ/ντρια του .

Η απαράδεκτη αυτή στάση θα οδηγήσει σε νέες αυθαιρεσίες στις τοποθετήσεις καθώς δε θα λαμβάνεται καθόλου υπ όψη η επιθυμία των συναδέλφων αναπληρωτών στις τοποθετήσεις. Είναι γνωστό ότι η Δήμοι είναι τεράστιοι και με μεγάλες δημοτικές ενότητες για τα σχολεία των οποίων δε δηλώνεται πουθενά η προτεραιότητα των αναπληρωτών και έτσι το ΠΥΣΠΕ θα τοποθετεί “στα τυφλά” αγνοώντας πλήρως τη θέση των αναπληρωτών συναδέλφων.

Απαιτούμε να βγουν έστω και τώρα τα κενά όπως προβλέπεται από το νόμο και να δοθεί η δυνατότητα στους αναπληρωτές να δηλώσουν κανονικά προτιμήσεις. Καλούμε τους αναπληρωτές να δηλώνουν και σχολεία ώστε να φαίνεται η προτεραιότητα που επιθυμούν.

Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των κενών στην παράλληλη στήριξη με νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Καμιά συμπλήρωση ωραρίων στην παράλληλη για να φαίνεται ότι υπάρχει «κάλυψη»- να κρύβουν τα πραγματικά κενά και να μην προχωράνε σ

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral