Πανελλήνιες 2017: Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τους φετινούς υποψηφίους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/09/2016 - 00:10 | Author: Newsroom

Οι αλλαγές στο συστημα των εισαγωγικών στα Πανεπιστήμια δεν θα επηρεάσουν τους φετινούς υποψηφίους των

Συνέντευξη του Νίκου Φίλη στην Αυγή

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “H ΑΥΓΗ” και στη δημοσιογράφο Κωστοπούλου Μίνα.

Έχετε δηλώσει ότι το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ έχει χάσει τη δυναμική του και μέσα στην προηγούμενη σχολική χρονιά το επαναλάβατε συχνά. Σε ποια κατεύθυνση κινούνται οι αλλαγές που σχεδιάζετε; Οι φετινοί μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα επηρεαστούν;

Το σύστημα των εισαγωγικών για τα Πανεπιστήμια έχει εξαντλήσει τη δυναμική του και στηρίζεται, δυστυχώς, σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία που είναι η υποβάθμιση του σχολείου και η ενίσχυση των φροντιστηρίων, πράγμα που σημαίνει μία περαιτέρω οικονομική αιμορραγία της οικογένειας. Εργαζόμαστε, μέσω και του εθνικού διαλόγου, για να υπάρξει ένα νέο σύστημα επιλογής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα αναβαθμίζει το σχολείο. Συνεπώς το νέο σύστημα προϋποθέτει μια αναμόρφωση του Λυκείου και κυρίως των δύο μεγαλυτέρων τάξεων του Λυκείου. Επί πλέον η ευθύνη επιλογής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα αποδίδεται στο σχολείο και όχι σε άλλα σχήματα εκτός του σχολείου.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας και την κατάλληλη στιγμή μέσα από διάλογο και χωρίς να αιφνιδιάζουμε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στις αποφάσεις που προφανώς δεν θα επηρεάσουν τους φετινούς μαθητές της Γ Λυκείου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral