Πανελλαδικές εξετάσεις: Τα σενάρια εν όψει ΔΕΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/08/2017 - 19:52 | Author: Newsroom

: Δύο σενάρια εξετάζονται από το υπουργείο Παιδείας – Θα εξαγγείλει, ακόμα μια φορά, την κατάργησή τους ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει – και πάλι – την κατάργηση των . Μάλιστα, φαίνεται πως στο υπουργείο Παιδείας έχουν καταλήξει στα δύο πιθανότερα σενάρια για το πώς θα γίνει η αντικατάστασή τους, αν και τα χρονικά όρια παραμένουν ασαφή.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, αντί για , οι μαθητές θα αντιμετωπίζουν ένα εξεταστικό σύστημα δύο κατευθύνσεων.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, θα υπάρχουν οι Ανθρωπιστικές και οι Θετικές Σπουδές, με ευκολότερα μαθήματα αλλά με μεγαλύτερο εύρος ύλης. Στην Γ’ Λυκείου θα διεξάγονται εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για δύο μόνο μαθήματα, την Έκθεση και τα Μαθηματικά, ενώ ο συνυπολογισμός τους με τον μέσο όρο των ενδοσχολικών εξετάσεων θα οδηγεί στην έκδοση Εθνικού Απολυτηρίου.

Από εκεί και πέρα, ο κάθε νέος θα δίνει επιπλέον εξετάσεις σε τρία μαθήματα βαρύτητας για την εισαγωγή στο τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ που επιθυμεί.

Στο δεύτερο σενάριο, όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι μαθητές θα εξετάζονται πανελλαδικά στο δεύτερο τετράμηνο της Γ’ Λυκείου σε τέσσερα μαθήματα βαρύτητας, των οποίων οι βαθμοί σε συνυπολογισμό, με μικρότερο ποσοστό, των υπόλοιπων μαθημάτων και των βαθμών του α’ τετραμήνου, θα οδηγούν στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το σενάριο αυτό, που έχει προταθεί να εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2019-2020, και προϋποθέτει την μείωση των μονόωρων μαθημάτων στο Λύκειο και γενικότερα, λιγότερα μαθήματα, που θα διδάσκονται περισσότερες ώρες.

Δείτε τις βάσεις 2017

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral