Πανελλαδικές 2016: Βεβαιώσεις συμμετοχής Μηχανογραφικά Μετεγγραφές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/06/2016 - 12:07 | Author: Newsroom

Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται και η διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων (8 Ιουλίου) των υποψηφίων, που ήδη μπορούν να τα οριστικοποιούν.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει στις επιλογές των μελλοντικών φοιτητών και η δυνατότητα να διεκδικήσουν τη μετεγγραφή τους, αφού και πέρυσι η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

avgi.gr

Από την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών να παραλαμβάνουν από τα σχολεία τους τις βεβαιώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις, μόλις ολοκληρωθούν οι βαθμολογήσεις των επαναληπτικών εξετάσεων και των ειδικών μαθημάτων.

Οι βεβαιώσεις αυτές αφορούν τους υποψηφίους που έδωσαν με το νέο σύστημα, δεδομένου ότι από φέτος έχουν αποσυνδεθεί οι Πανελλαδικές από το απολυτήριο Λυκείου. Οι υποψήφιοι του παλαιού συστήματος μπορούν να προμηθεύονται ήδη βεβαιώσεις πρόσβασης, αφού ολοκληρώνεται η διασταύρωση των μηχανογραφικών καταστάσεων με τα αντίστοιχα στοιχεία που διατηρούνται στα Λύκεια.

Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται και η διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων (8 Ιουλίου) των υποψηφίων, που ήδη μπορούν να τα οριστικοποιούν. Σημαντικό ρόλο θα παίξει στις επιλογές των μελλοντικών φοιτητών και η δυνατότητα να διεκδικήσουν τη μετεγγραφή τους, αφού και πέρυσι η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Υπενθυμίζεται ότι το όριο είναι στο 15% των εισακτέων ανά σχολή.

Μετεγγραφές: Κριτήρια για περιπτώσεις εκτός νόμου

Μιλώντας στην “Α” της Κυριακής η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, υπενθύμισε τη “δεσμευτική απόφαση του ΣτΕ, που δεν επιτρέπει το ξεπέρασμα ενός ορίου μετεγγραφών σε ένα τμήμα που θα έθετε σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του”, τόνισε όμως ότι “θα εισαχθούν κριτήρια για περιπτώσεις που δεν προβλέπονταν μέχρι σήμερα στον νόμο”. “Υπάρχουν προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να γίνει πιο ‘ευέλικτο’”, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου έχει προτείνει:

* Ηλεκτρονική πλατφόρμα μεταγραφών όπου κάθε φοιτητής υποβάλλει αίτηση μετεγγραφής από ένα τμήμα σε ένα άλλο κάθε Σεπτέμβριο. Όχι από πανεπιστήμιο σε ΤΕΙ ή αντίστροφα. Μπορεί να κάνει έως 5 αιτήσεις.

* Δεν ισχύει για κινητικότητα από τμήματα της περιφέρειας σε τμήματα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

* Τα κριτήρια αφορούν αποκλειστικά την επίδοση σε συγκεκριμένα μαθήματα ή τον μέσο όρο βαθμολογίας έτους ή τον αριθμό των μαθημάτων που έχουν περάσει ή συνδυασμό αυτών των κριτηρίων.

* Τα τμήματα προορισμού εγκρίνουν ή απορρίπτουν τις αιτήσεις.

* Η πρόταση συνδέει τη μετακίνηση με αύξηση ή μείωση πόρων και ορθολογικοποιεί τη στάση των ιδρυμάτων προέλευσης και προορισμού.

Loading...
  • europalso

    ideascentral