Παναγιώτης Σκαλτσής, Η σύγκρουση για τα Θρησκευτικά δεν ωφελεί κανέναν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/09/2016 - 16:11 | Author: Newsroom

Πρόεδρος τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ: Η σύγκρουση για τα Θρησκευτικά δεν ωφελεί κανέναν
«Αυτή η σύγκρουση δεν ωφελεί κανέναν» δήλωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Σκαλτσής, σχετικά με τη διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών.

«Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι δομικό μάθημα, όπως όλα τα υπόλοιπα», είπε ο κ. Σκαλτσής,

μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Αναφερόμενος σε πιλοτικά προγράμματα, που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, σε μία πρωτοβουλία, η οποία, όπως σημείωσε, στόχο είχε να κάνει το μάθημα πιο ελκυστικό, εκτίμησε, ότι η αντιπαράθεση υπάρχει επειδή «ήλθε η ώρα τώρα να κατατεθούν τα σχετικά θέματα αυτά στη Βουλή, προς έγκριση και εφαρμογή».
Ο κ. Σκαλτσής διατύπωσε τη θέση, ότι «δε μπορούμε να βάλουμε ετικέτες στο μάθημα», εκτιμώντας, ότι «είναι λάθος και του υπουργού Παιδείας, που λέει ότι είναι μάθημα θρησκειολογικό, δεν είναι θρησκειολογικό».
«Δεν πρόκειται περί θρησκειολογίας, ούτε πρόκειται περί ομολογιακού μαθήματος, δεν είναι μόνο για μία παράδοση. Είναι κάτι ευρύτερο το μάθημα και εκεί υπάρχει το πρόβλημα», είπε εξηγώντας ότι τα Θρησκευτικά είναι ένα «μάθημα γνωσιολογικό, μάθημα πολιτισμού, μάθημα ανάδειξης των κειμένων, των μνημείων, της παραδόσεώς μας, αλλά εν διαλόγω και με τις άλλες θρησκείες που υπάρχουν στον κόσμο και βεβαίως στον χώρο που ζούμε».
euro2day.gr
Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral