Παιδικός σταθμός γίνεται η "Στέγη Κρώσφηλδ" – Παραχωρήθηκε στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/05/2018 - 11:45 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ξανανοίγει και πάλι τις πόρτες της η «Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ», προκειμένου να λειτουργήσει ως φιλόξενος για τα παιδιά του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, .

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες, παραχωρήθηκε τελικά η χρήση της «Στέγης Κρώσφηλδ» στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και, τις επόμενες ημέρες, ξεκινούν οι εργασίες, ώστε το κτίριο να πάρει ζωή, ύστερα από έξι χρόνια εγκατάλειψης. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σημαντική σε αυτό ήταν η συμβολή της δημοτικής αρχής Κερατσινίου- Δραπετσώνας, αλλά και η συνεργασία με το δήμο Αθηναίων.

«Η επαναλειτουργία ήταν στοίχημα για το υπουργείο. Με την παρέμβασή μας στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία τοποθετήσαμε μέλος του υπουργείου στο ΔΣ, επιλύθηκαν μία σειρά χρόνιων προβλημάτων, όπως η πληρωμή των εργαζομένων. Επίσης, έγινε εφικτό, με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων, αλλά και των νομικών συμβούλων των δυο δήμων και του υπουργείου Εργασίας, να βρεθεί νομική φόρμουλα μεταβίβασης της Στέγης στο δήμο Κερατσινίου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που επιτέλους ο παιδικός σταθμός και ο κήπος με τις λεμονιές θα γεμίσει με τις φωνές των παιδιών» δήλωσε η κ. Φωτίου.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης δήμων για την αναμόρφωση και ανακατασκευή παιδικών σταθμών, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 75 χιλιάδων ευρώ.

Loading...


  • europalso   ideascentral