Παιδικοί σταθμοί: Ποιοι βάζουν «λουκέτο» και ποιοι παραμένουν ανοιχτοί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/02/2018 - 09:19 | Author: Newsroom

«Λουκέτο» (το δεύτερο μέσα σε πέντε ημέρες) στους βάζουν σήμερα , ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΕ. Η απόφαση ελήφθη μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση της Παρασκευής  των ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ και με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και Αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ.Φωτίου στο υπ. Εσωτερικών.

Ειδικότερα αποφασίστηκε το κλείσιμο των Δημοτικών , ενώ στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές των χιλιάδων γονέων που συγκεντρώθηκαν (προσυγκέντρωση ΔΑΣ-ΟΤΑ 11.30 στην Ομόνοια).

Παράλληλα για σήμερα, και με στόχο την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε απεργία για το υπόλοιπο προσωπικό των από τις 11.00 ως τη λήξη του ωραρίου.

Από την ως τώρα ενημέρωση έχουμε τις εξής αποφάσεις δήμων:

Aθήνα

Προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων εκεί που οι εργαζόμενοι δεν απεργούν, θα κάνει, σύμφωνα με πηγές του δήμου που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, η δημοτική Αρχή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ισχύει η διαφωνία της δημοτικής Αρχής της Αθήνας με την απόφαση της να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, προσθέτοντας ότι στην απεργία της Πέμπτης παρέμειναν ανοιχτοί οι μισοί παιδικοί σταθμοί της πρωτεύουσας (37 από τους 75).

Βοίου

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Βοίου

Ηράκλειο

Ανοικτοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου με απόφαση του δημάρχου.

Εορδαίας

Κανονικά ανοιχτοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Φλώρινα

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Φλώρινας.

Χαλάνδρι

Οι παιδικοί σταθμοί στο Χαλάνδρι θα μείνουν ανοιχτοί.

Σέρρες

Κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σερρών την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Σερρών στις 10.00 το πρωί.

188.000 παιδιά 1-4 ετών εκτός παιδικών σταθμών

Άρτα

Κλειστοί θα παραμείνουν την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αρταίων στο πλαίσιο απόφασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, «με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες και θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών όπως οι παιδικοί σταθμοί», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της Άρτας.

Σέρβια – Βελβεντός

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού αναφέρει ότι «μετά και την εκ νέου αρνητική στάση της Κυβέρνησης απέναντι στην ΚΕΔΕ και στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σχετικά με την πρόταση να αποσύρει τη διάταξη για την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ. Για αυτό τον λόγο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και με βάση την σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ δεν θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018».

Κοζάνη

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΕΣΠΑ) τη Δευτέρα 26/2/2018 δεν θα λειτουργήσουν, λόγω της κινητοποίησης ΚΕΔΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ, ζητώντας να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη από το Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση και τη συνέχιση του διάλογου, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Κοζάνης.

Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων, με βάση την απόφαση της ΚΕΔΕ, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 δεν θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χερσόνησος

Κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χερσονήσου με απόφαση δημάρχου.

Παιδικοί Σταθμοί

Το Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, στην συνεδρίασή του την Παρασκευή 23-02-2018, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη Πανελλαδικής, 24ωρης απεργίας για την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 για όλους τους εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ διευκολύνοντας τους συναδέλφους για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τρίτη ήταν ένα πλήθος δήμων που είχε ανακοινώσει ότι θα κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί και βεβαίως κλειστές ήταν οι δομές στην πλειονότητα των δήμων της χώρας, επομένως αναμένονται και περαιτέρω ενημερωτικές ανακοινώσεις.

Ο γονιός θα επιλέγει αν θα πηγαίνει το παιδί του σε παιδικό ή σε νηπιαγωγείο για την επόμενη τριετία

Loading...
  • europalso

    ideascentral