Παιδικοί σταθμοί: Επιπλέον 10.000 παιδιά φέτος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/01/2018 - 17:16 | Author: Newsroom

Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου είχαν την περασμένη εβδομάδα 203 δήμαρχοι προκειμένου να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα επιδότησης, από εθνικούς πόρους, της ίδρυσης και λειτουργίας νέων .

Συγκεκριμένα, μετά από εξέταση των στοιχείων του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής με οικογενειακή ζωή» του προηγούμενου έτους, διαπιστώθηκε ότι στους δήμους αυτούς υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ των διαθέσιμων θέσεων φροντίδας βρεφών και νηπίων σε βρεφικούς, νηπιακούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα που χορηγήθηκαν στις μητέρες.

Για το λόγο αυτόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, και με δεδομένο ότι η φροντίδα των παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι βασική υποχρέωση της Πολιτείας, οι Δήμοι αυτοί επιλέχθηκαν να επιδοτηθούν για την αναμόρφωση-ανακαίνιση και προσαρμογή στις νόμιμες προϋποθέσεις υφιστάμενων κτιρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων, καθώς και για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού προς λειτουργία νέων μονάδων φροντίδας βρεφών ή/και νηπίων, (ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ) προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία τους από την επόμενη περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εργασία φέτος θα εισαχθούν στουε παιδικούς σταθμούς επιπλέον 10.000, καθώς θα δοθούν 15 εκατ. ευρώ προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον 400 .

Loading...
  • europalso

    ideascentral