Π.Ε.Κ.: «Πού είναι ο διορισμός των 20.000 εκπαιδευτικών;»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/01/2017 - 10:57 | Author: Newsroom

Π.Ε.Κ.: Πού είναι ο ;

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)

Άλλη μια φτηνή επικοινωνιακή προπαγάνδα και το τέλος ενός εμπαιγμού…

Τέλειωσε ο εμπαιγμός του και στο μείζον ζήτημα του διορισμού 20.000 εκπαιδευτικών. Έτσι αρκετά σχολεία εξακολουθούν να υπολειτουργούν και οι δεκάδες χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να βιώνουν την απόγνωση και την ανεργία. Άλλη μια φτηνή επικοινωνιακή προπαγάνδα χρησιμοποιήθηκε για να κερδηθεί πολιτικός χρόνος και για να καλυφθεί η ανυπαρξία ουσιαστικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Έχουν περάσει ημέρες και εβδομάδες από την ημερομηνία που ο κ. Βερναδάκης αναφερόταν ότι θα ανακοινωθεί «εντός των ημερών» η διαδικασία διορισμών 20.000 εκπαιδευτικών (!), ότι μάλιστα θα γίνει και διυπουργική σύσκεψη και ότι οι διορισμοί θα ανακοινωθούν από τον κ. Τσίπρα, προφανώς για να κεφαλαιοποιηθεί κομματικά η όλη υπόθεση!!

Δυστυχώς και σ’ αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση κινείται στα λιμνάζοντα νερά της ανυπαρξίας πολιτικής και στις απανωτές και κατά κύματα επικοινωνιακές παραφιλολογίες και γι’ αυτό είχε επιλέξει τη μέθοδο του συστηματικού εμπαιγμού των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών. Όμως η δήλωση της κ. Γεροβασίλη στην αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ για διορισμό 2.500 συνολικά δημοσίων υπαλλήλων έθεσε και εκ των έσω το τέλος του εμπαιγμού του Υπουργείου Παιδείας! Στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τους διορισμούς!!

Τώρα βέβαια έθεσε το ζήτημα του , όπου και εδώ πάλι έχουμε γενικολογίες και αοριστολογίες σε υποτιθέμενο κείμενο για νομοθέτηση, αφού κατατέθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Αλλά, επειδή και εδώ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τίποτα απ’ αυτά επί των οποίων μόνιμα δημαγωγεί (κατάργηση Πανελλαδικών εξετάσεων, παιδαγωγική κατάρτιση κλπ), άνοιξε τα θέματα των δημιουργικών εργασιών, των έμφυλων ταυτοτήτων κλπ για να μην έχει επικοινωνιακό κενό. Τι νόημα έχει ακόμα και ο προσχηματικός διάλογος του Υπουργείου, όταν αποδεικνύεται και με επίσημο τρόπο ότι η ηγεσία του δεν θα κάνει διορισμούς, ότι δεν έχει καν θέσει στους «θεσμούς» – από τους οποίους μας απελευθέρωσε – τους κατ’ εξαίρεση διορισμούς στην εκπαίδευση;

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε για να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μήπως κάποια στιγμή οφείλει να αφήσει την παρατεταμένη αδράνειά του και να διαμορφώσει ένα στοιχειώδες πλαίσιο των βασικών αιτημάτων του κλάδου μας;

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral