Οργανικές θέσεις για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που μετατάχτηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/07/2014 - 01:04 | Author: Newsroom

Προς: τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Οργανικές θέσεις για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που μετατάχτηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ίσως γνωρίζετε, από τον Αύγουστο του 2013 έως σήμερα περί τους 4.000 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπηρετούσαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναγκάστηκαν να μεταταχτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί που υποχρεώθηκαν σε αυτές τις μετατάξεις προέρχονται από τους κλάδους Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας, Πληροφορικής, Φυσικής Αγωγής, Καλλιτεχνικών, Μουσικής και Θεατρικών Σπουδών. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014 οι καθηγητές των παραπάνω ειδικοτήτων κάλυψαν λειτουργικά κενά, υπηρετώντας συχνά μέχρι και σε επτά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά παράβαση της νομοθεσίας, η οποία προβλέπει μέχρι πέντε σχολικές μονάδες.

Και παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε δεσμευτεί για τη δημοσιοποίηση των μορίων κατάταξης καθώς επίσης και για την τοποθέτηση σε οργανική θέση, μέχρι σήμερα τα παραπάνω δε έχουν πραγματοποιηθεί. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί που υποχρεωτικά μετατάχτηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν μετάθεση για το σχολικό έτος 2013-2014, γεγονός που για πρώτη φορά συμβαίνει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και οδηγεί σε εκπαιδευτικούς δύο ταχυτήτων.

Ως εκ τούτου, καταστρατηγούνται στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που μετατάχτηκαν, ισοπεδώνεται η ίση μεταχείρισή τους έναντι των υπολοίπων συνάδελφων τους εντός του εργασιακού περιβάλλοντός τους, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζεται η εργασιακή τους πορεία στο ελληνικό Δημόσιο Σχολείο. Όπως αντιλαμβάνεστε, η προκληθείσα εργασιακή ανασφάλεια δυσχεραίνει τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό ρόλο στον οποίο καλούνται καθημερινά να ανταποκριθούν οι εκπαιδευτικοί.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Προτίθεστε να δημοσιοποιήσετε άμεσα τα μόρια κατάταξης;

2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να τοποθετηθούν οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί σε οργανικές θέσεις;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral