ΟΠΣΥΔ – Προσλήψεις αναπληρωτών με έλεγχο ΑΣΕΠ μέχρι το 2019

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/03/2017 - 22:54 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 25/03/2017 - 20:45

Με και χωρίς μόνιμους διορισμούς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα δύο επόμενα σχολικά έτη, όπως προκύπτει από τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

avgi.gr

«Οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών»

Η τροπολογία ορίζει ότι οι προσωρινοί εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας θα υπάγονται σε έλεγχο νομιμότητας από τον ΑΣΕΠ, που θα διενεργεί και έλεγχο επί των ενστάσεων, καθώς και θα εκδίδει τα σχετικά αποτελέσματα. Όπως έγινε και το 2016-2017 δηλαδή. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Η αιτιολογική έκθεση συνεχίζει ότι «τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019» ισχύουν «περιορισμοί διορισμών/προσλήψεων προσωπικού στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι υπαγoρεύονται και κατά την περίοδο αυτή από εξαιρετικά σοβαρούς και επιτακτικούς δημοσιονομικούς λόγους». Έτσι, προκειμένου «να λειτουργήσουν ομαλά και απρόσκοπτα οι σχολικές μονάδες, με την έναρξη του σχολικού έτους και χωρίς καμία καθυστέρηση» πρέπει οι διαδικασίες «να ολοκληρώνονται κατά το δυνατόν πριν από την έναρξη των μαθημάτων».

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να εγγραφούν στο , εφόσον επιθυμούν να προσληφθούν ως ή ωρομίσθιοι την ερχόμενη σχολική χρονιά. Η εγγραφή μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης () γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο opsyd.sch.gr.

Στόχος είναι φέτος η διαδικασία να επισπευσθεί, προκειμένου νωρίτερα να είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων, με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral