“Όλοι στην Πανεργατική Απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/01/2018 - 12:40 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ – Η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση στη Βουλή το με τα προαπαιτούμενα της 3ης , μεταξύ των οποίων είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων, η κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, οι χιλιάδες πλειστηριασμοί κατοικιών.

 

Μαζί με αυτά έρχεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία, που προβλέπει: αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, με υποχρεωτική παρουσία στα σχολεία για 30 ώρες την εβδομάδα, εξαίρεση της ώρας σίτισης από τις διδακτικές ώρες, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αξιολόγηση των στελεχών και των σχολικών μονάδων, νέο τρόπο πρόσληψης βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, δηλαδή κριτηρίων απόλυσης εκπαιδευτικών!

Όλα αυτά δημιουργούν ένα ακόμα πιο αναχρονιστικό σχολείο, που αφήνει τους μαθητές αμόρφωτους και τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων! Ταυτόχρονα, οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών! Τη στιγμή που οι δυνατότητες της εποχής μας είναι τεράστιες, και οι ανάγκες για μόνιμο προσωπικό στα σχολεία ακόμα μεγαλύτερες, οι αναπληρωτές είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια, σε μια διαρκή μετακίνηση από τόπο σε τόπο και χωρίς δικαιώματα!

Να μην τους περάσει! Έχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε την πολιτική των περικοπών, των απολύσεων, του τσακίσματος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!

 Παλεύουμε οργανωμένα, ανυποχώρητα μέσα από τα σωματεία μας και διεκδικούμε:

  • Ξεπάγωμα των Μισθολογκών Κλιμακίων, αυξήσεις στους μισθούς
  • Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές
  • Εξίσωση των αδειών των αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους
  • Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα, επίδομα σίτισης και στέγασης, επίδομα για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Κάλυψη όλων των κενών με τις αντίστοιχες ειδικότητες, άμεση λειτουργία όλων των Ειδικών σχολείων, Τμημάτων Ένταξης, Τάξεων Υποδοχής και Παράλληλης Στήριξης, Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, λεφτά για την μόρφωση των παιδιών και όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ!
  • Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα οι 30000 μόνιμοι διορισμοί, που είναι αναγκαίοι για την κάλυψη των κενών στην εκπαίδευση!

Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η Τρίτη αξιολόγηση! Προχωράμε και καλούμε τα σωματεία μας να συμμετέχουν στην Πανεργατική Απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Προχωράμε σε συνελεύσεις των συλλόγων μας, για να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας και να προετοιμάσουμε την απεργιακή μας απάντηση!

Την Τετάρτη 10/1 καλούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Να μην περάσει το Μνημόνιο για την Παιδεία!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας, κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην  ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral