ΟΙΕΛΕ: Πλήρης δικαίωση για την ανάδειξη των παρανομιών των ιδιοκτητών σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/08/2016 - 18:14 | Author: Newsroom

«Οι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύτηκαν την χαριστική ρύθμιση του Ν. 4093/2012 (που τους επέτρεπε με μία απλή δήλωση του «Νόμου 105» να δηλώσουν στις αρμόδιες αρχές, χωρίς να έχει υπάρξει κανένας έλεγχος, ότι έχουν τηρήσει όλους τους όρους νομιμότητας για να λειτουργήσουν) απέστειλαν ψευδείς δηλώσεις» σημειώνει η ΟΙΕΛΕ

avgi.gr/

Για πλήρη δικαίωση κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου στα οποία “μετά από ελέγχους του υπουργείου Παιδείας το τελευταίο έτος, το 80% περίπου των ιδιωτικών σχολείων βρέθηκε με παρανομίες, κάποιες εκ των οποίων κρίνονται ως εξαιρετικά σοβαρές (λειτουργία χωρίς άδεια από το υπουργείο Παιδείας, μη δηλωθείσες αίθουσες διδασκαλίας, πολεοδομικές αυθαιρεσίες κλπ.). Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σε «πρωταθλητές» της παρανομίας αναδεικνύονται μεγάλα σχολεία της ελίτ”.

Παράλληλα, η ομοσπονδία κάνει λόγο για “απορρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου για την ιδιωτική εκπαίδευση” μέχρι τώρα, ενώ κρίνει “δίκαιη” τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά σχολεία.

Ακόμα η ΟΙΕΛΕ ξεκαθαρίζει ότι “δεν θέλει να κλείσουν ιδιωτικά σχολεία, να αποχωριστούν από το παιδαγωγικό τους περιβάλλον χιλιάδες παιδιά και να χάσουν την εργασία τους εκατοντάδες εκπαιδευτικοί”, σημειώνοντας ωστόσο ότι “θεωρούμε όμως ότι οι ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύτηκαν την χαριστική ρύθμιση του Ν. 4093/2012 (που τους επέτρεπε με μία απλή δήλωση του «Νόμου 105» να δηλώσουν στις αρμόδιες αρχές, χωρίς να έχει υπάρξει κανένας έλεγχος, ότι έχουν τηρήσει όλους τους όρους νομιμότητας για να λειτουργήσουν) και απέστειλαν ψευδείς δηλώσεις, θα πρέπει να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε άλλο Έλληνα πολίτη που δηλώνει ψευδή στοιχεία”.

Loading...
  • europalso

    ideascentral