Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις για τις μεταθέσεις 2016

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/06/2016 - 15:34 | Author: Newsroom

Η ανακοίνωση του εξαιρετικά μικρού αριθμού μεταθέσεων (5,77% των αιτήσεων ) βύθισε σε απόγνωσημεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών με σοβαρότατα οικογενειακά ή οικονομικά προβλήματα, προβλήματα υγείας.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλά χρόνια σε διάφορες περιοχές της χώρας μακριά από το τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειες τους, μέσα στις συνθήκες της κρίσης που πλήττει όλη την ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζοντας τις πολλαπλές συνέπειες των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι μνημονιακές αυτές πολιτικές, της υποχρηματοδότησης και των περικοπών, στο χώρο της εκπαίδευσης, οδήγησαν το Υπουργείο Παιδείας στις τελευταίες παρεμβάσεις του που κύριο στόχο είχαν την εξοικονόμηση προσωπικού. Στην αύξηση του ωραρίου μας που ισχύει από το 2013 ήλθε να προστεθεί, η κατάργηση του 3ωρου υπευθύνων εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, ο περιορισμός του συνολικού αριθμού Τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ με ταυτόχρονη μείωση των ολιγομελών τμημάτων, η διεύρυνση των αναθέσεων και η μείωση ωρών μαθημάτων στο Γυμνάσιο, όπως ήδη έχουμε εκτιμήσει, δημιουργούν επιπλεόν τεχνητά πλεονάσματα που επιδεινώνουν περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων, και οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές.

Αποτέλεσμα αυτό των παρεμβάσεων είναι και ο εξαιρετικά μειωμένος αριθμός οργανικών κενών που εμφανίστηκαν για να πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το Υπουργείο προχώρησε παραπέρα και δεν δέχτηκε καν να στηριχθεί στις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ για τα κενά κάθε περιοχής. Αγνόησε τα Υπηρεσιακά συμβούλια και έλαβε υπόψη του μόνο τις εκτιμήσεις των Περιφερειακών Δ/ντων συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τα κενά.

Συνάδελφοι , όσο οι μνημονιακές πολιτικές θα διαφεντεύουν τις ζωές μας τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

Είναι προφανές ότι η ανατροπή αυτών των πολιτικών θέλει μεγάλους ενωτικούς μαζικούς αγώνες.

Ο Σεπτέμβρης μας περιμένει…

Απαιτούμε:

  • Ø Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
  • Ø Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μόνιμους διορισμούς
    • Ø Απόσυρση των πρόσφατων μέτρων που οδηγούν στα τεχνητά πλεονάσματα
  • Ø Επαναφορά του ωραρίου μας στα επίπεδα του 2013
  • Ø Μαζικές αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ με διαφανή κριτήρια

Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ

Loading...
  • europalso

    ideascentral