Οι ριζικές αλλαγές που έρχονται στη Β και Γ Λυκείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/04/2018 - 15:15 | Author: Newsroom

 Σε συνέντευξή του στη Real News (7/4/2018) ο Υπουργός Παιδείας έδωσε το γενικό πλάνο για τις αλλαγές που έρχονται στο Λύκειο. Έχετε προαναγγείλει αλλαγές όσον αφορά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ποια θεωρείτε εσείς ως τη σημαντικότερη; Πότε θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αυτές οι αλλαγές; Θα ισχύσουν από το 2020 ή υπάρχει ενδεχόμενο αναστολής;

Τον Ιούνιο του 2020 θα είναι διαφορετικός ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ως κυρίαρχη λογική η πρόσβαση στα ΑΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου σε ένα σχολείο στο οποίο θα υπάρχει μια εντελώς νέα Β και Γ Λυκείου με λιγότερα μαθήματα που θα διδάσκονται σε περισσότερες ώρες ώστε να επιτευχθεί μια ουσιαστική εμβάθυνση γνώσεων.

Με το νέο σύστημα οι εγκύκλιες γνώσεις θα ολοκληρώνονται στη Β Λυκείου και η Γ Λυκείου όπως ισχύει σε πάρα πολλά κράτη θα είναι ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους. Προφανώς δεν θα λείπουν μαθήματα γενικής παιδείας. Σήμερα όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα έχουμε ένα λύκειο χωρίς την τελευταία τάξη κάνοντας ως κοινωνία την παραπαιδεία οργανικό μέρος της δημόσιας εκπαίδευσης φτάσαμε στο σημείο κάθε φουρνιά όσων δίνουν εξετάσεις να κοστίζει στην ελληνική οικογένεια 2 δισ ευρώ.

Με το φορτισμένο και παιδαγωγικά μη αξιόπιστο σύστημα της μιας και μοναδικής εξέτασης που κρίνει μια κι έξω το μέλλον ενός ανθρώπου τι κερδίσαμε. Μόνο το 30 δηλαδή 1 στους 3 σπουδάζει αυτό που έχει συμπεριλάβει στις 10 πρώτες επιλογές του. Το να μη σπουδάζουν οι νέοι μας αυτό που θέλουν είναι απογοητευτικό για την κοινωνία απότοκο παθογενειών ετών που πρέπει επιτέλους να εκλείψει.
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral