Οι προσλήψεις αναπληρωτών Α/θμιας έως σήμερα σε σχέση με πέρσι. Κερδισμένοι και χαμένοι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2015 - 22:57 | Author: Newsroom

Οι προσλήψεις αναπληρωτών Α/θμιας έως σήμερα σε σχέση με πέρσι. Κερδισμένοι και χαμένοι

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Παρακολουθώντας μια ακόμα χρονιά την αγωνία των συναδέλφων αναπληρωτών, κυρίως αυτών που δεν έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα, θα προσπαθήσω να κάνω μια ενημέρωση με αριθμούς για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που είχαν δουλέψει στην α/θμια ως εκπαιδευτικοί, το φετινό και το περσινό σχολικό έτος!

Τα στοιχεία προέρχονται από πους αιρετούς του κλάδου Δημήτρη Μπράτη (για το σχολικό έτος 2014-2015) και Βασίλη Παληγιάννη (για το σχολικό έτος 2015-2016).

Ο πίνακας τον οποίο και διαμορφώσαμε μετά από την επεξεργασία των στοιχείων είναι ο ακόλουθος:

e-mesara.gr

alt

Πως μεταφράζονται τα παραπάνω στοιχεία:

Ωφελημένοι:

Δάσκαλοι γενικής και ειδικής αγωγής, καθώς εργάζονται περισσότεροι 1226 δάσκαλοι στη γενική αγωγή και 307 στην ειδική αγωγή (ΠΕ 71), ενώ οι ΠΕ 70.50 εργάζονται φέτος παραπάνω κατά 429!

Χαμένοι:

Νηπιαγωγοί, καθώς είναι λιγότεροι φέτος κατά 113. Χαμένοι είναι και οι Νηπιαγωγοί ΠΕ 60.50, καθώς οι προσλήψεις δασκάλων στην ειδική αυξήθηκαν αισθητά στους δασκάλους, όχι όμως και στις Νηπιαγωγούς.

Μεγάλοι χαμένοι και οι συνάδελφοι ειδικοτήτων, που είδαν οι προσλήψεις τους να είναι μειωμένες κατά 378 και εκπαιδευτικοί που δούλευαν αρκετά χρόνια να είναι εκτός εκπαίδευσης σήμερα!

Το άρθρο αυτό έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και μόνο αυτό.

Συνημμένα σας παραθέτω τις προσλήψεις του σχολικού έτους 2014-2015:

alt

alt

alt

alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral