Οι μαθητές του ΓΕΛ Μονάχου επισημαίνουν την έλλειψη καθηγητών για τη νέα χρονιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/05/2018 - 11:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Επιστολή του 15μελούς για την διαφαινόμενη έλλειψη για τη νέα χρονιά στο ΓΕΛ Μονάχου –  Υποστελέχωση Διδακτικού Προσωπικού ΓΕΛ Μονάχου

Αφορμή για την επιστολή μας αυτή, είναι η διαφαινόμενη έλλειψη καθηγητών για τη νέα σχολική χρονιά 2018 – 2019. Η εγκύκλιος που βγήκε πριν από λίγο καιρό, όχι μόνο δεν μας καθυσυχάζει, αλλά σε συνδυασμό με τα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, που αφορούν το ίδιο θέμα, ενισχύουν τους φόβους μας.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι, ότι αφενός έχουμε καθηγητές-και μάλιστα σε «δύσκολες» ειδικότητες όπως Μαθηματικός κλπ-οι οποίοι ενώ δεν έχουν εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο που ορίζει ο Νόμος, δυστυχώς ανακαλούνται, κι αφετέρου υπάρχει επιτόπιο προσωπικό το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κατάλληλα, έτσι ώστε το σχολείο μας να μην παρουσιάζει κανένα πρόβλημα υποστελέχωσης.

Ως εκλεγμένο συνδικαλιστικό όργανο των μαθητών του ΓΕΛ Μονάχου, ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας κι ειδικότερα από εσάς να πράξετε ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε όχι μόνο να μην φύγουν οι καθηγητές από εδώ, χωρίς να εξαντλήσουν ΟΛΗ την θητεία τους, αλλά να προστεθούν και καινούργιοι για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου μας, του μεγαλύτερου Ελληνικού Λυκείου εκτός Ελλάδας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral