Οδυνηρή διαπίστωση ( του Ι.Χρηστάκη )

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/08/2013 - 00:30 | Author: Newsroom
( του Ι.Χρηστάκη )
Τις τελευταίες εβδομάδες συνέβη αυτό που φοβόμουν και για το οποίο σας έγραψα σε προηγούμενα άρθρα μου.
Έχουν επιδεινωθεί φρικτά οι σχέσεις συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και προϊσταμένων ΔΔΕ , ανά τη χώρα.Επίσης στόχος των απολυμένων είναι και τα τοπικά ΠΥΣΔΕ.
Είχα επισημάνει ότι στις μικρές μας κοινωνίες , που όλοι γνωριζόμαστε καλά, όταν αρχίσουν οι διαθεσιμότητες (=απολύσεις) θα γίνουν και λογομαχίες μεταξύ πόρων και στελεχών , θα ακουστούν και ύβρεις, οι βωμολοχίες θα κατισχύσουν και ίσως (συνέβη και αυτό δυστυχώς) θα υπάρξει και χειροδικία.Ο ξυλοδαρμός κατέχοντος θέσης ευθύνης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Ελλάδας δεν απεφεύχθη αλλά δεν πήρε δημοσιογραφικές διαστάσεις για ευνόητους λόγους.

Είναι κρίσιμες εβδομάδες αυτές.Οι έριδες θα μεγαλώνουν , όσο κάποιοι εφαρμόζουν πιστά τις εντολές των υψηλών προϊστάμενών τους (και τι θα μπορούσαν να πράξουν;όργανα άλλωστε είναι και αυτοί , χωρίς άποψη , σε εκτελεστικό έργο) ενάντια συναδέλφων τους που απολύονται.Το πολύ πολύ να παραιτηθεί από ευθιξία κανένας, ιδιαίτερα μορφωμένος, εύπορος και εκκεντρικός.Ο διχασμός , σίγουρα,είναι μεγάλος.
Συστήνω αυτοσυγκράτηση.Όσο και να ξεχειλίζει η δίκαιη οργή των συναδέλφων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν πρέπει να παρεκτραπούν σε ακρότητες.Άλλωστε, κανείς δεν περίμενε από τους έχοντες θέσεις ευθύνης να πράξουν κάτι το διαφορετικό, το επαναλαμβάνω.Ο φόβος επικρέμεται και στα δικά τους κεφάλια.Η εξουσία έχει την πιο βίαιη μορφή της , αυτήν την εποχή.Δε σταματά αν δε βρει ένα συντονισμένο πανεκπαιδευτικό μέτωπο.
Ηρεμία, νηφαλιότητα, ψυχραιμία.
Πλησιάζει η ώρα της απονομής δικαιοσύνης.Αυτό το φθινόπωρο κρύβει πολλά.
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης
Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral