Ο Θ. Φορτσάκης στην Κέρκυρα για διαβούλευση σε θέματα Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/07/2016 - 15:43 | Author: Newsroom

Επίσκεψη στην Κέρκυρα για τη διαβούλευση σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, πραγματοποίησε από τις 3 έως και τις 5 Ιουλίου τριήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα, αποδεχόμενος πρόσκληση του τ.

Βουλευτή Κερκύρας ΝΔ Στέφανου Γκίκα.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του ο Θεόδωρος Φορτσάκης συναντήθηκε με τον π. Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, καθώς και με πλήθος τοπικών στελεχών. Το βράδυ έδωσε ημίωρη συνέντευξη στην τοπική τηλεόραση, με το δημοσιογράφο Σπύρο Ζηνιάτη.

Τη Δευτέρα συναντήθηκε με τον π. Δήμαρχο της Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, με μέλη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τη ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ αργότερα παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα Ιστορικά Αρχεία Κέρκυρας, στο Παλαιό Φρούριο, όπου ξεναγήθηκε από τη Διευθύντρια Λέλα Πανταζή. Το απόγευμα μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση στο Φαληράκι, με θέμα «18 μήνες οπισθοδρόμησης στην Παιδεία και στη Χώρα. Άξονες Πολιτικής ΝΔ στην Παιδεία», την οποία ακολούθησε διεξοδική συζήτηση.

Κατά την τελευταία ημέρα, ο Θεόδωρος Φορτσάκης επισκέφτηκε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο και τον Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών κ. Ιωάννη Σπιτιέρη. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλειο Χρυσικόπουλο, που τον υποδέχτηκε μαζί με μέλη της Πρυτανείας και Προέδρους Τμημάτων του Πανεπιστημίου. Ακολούθως επισκέφτηκε το Μουσείο Παλαιάς Φιλαρμονικής, όπου ξενάγηθηκε από τον Καθηγητή Μουσικής Ιστορίας Κωνσταντίνο Καρδάμη. Τέλος, επισκέφτηκε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, όπου είχε διεξοδική συζήτηση με τη Διευθύντριά του Δέσποινα Ζερνιώτη. Αργότερα, παραχώρησε συνεντεύξεις σε τοπικές εφημερίδες.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral