Ο ΣΑΝ για την υποχρεωτική διετή Προσχολική Εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/05/2017 - 11:30 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 04/05/2017 - 11:32

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του για (δείτε εδώ).Αναλυτικά:

O Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών χαιρετίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ,κ.Γαβρόγλου,για ένταξη του συνόλου των νηπίων 4-6 ετών στην υποχρεωτική δομή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση αποτελεί αίτημα ετών του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας και το μέσο για την ισότιμη πρόσβαση των νηπίων Α και Β ηλικίας στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Είναι βέβαιο πως η υποχρεωτικότητα της διετούς φοίτησης στο νηπιαγωγείο,στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα,θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της προσχολικής εκπαίδευσης, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των παιδιών και θα βάλει τέλος στις συνεχείς πιέσεις ατόμων και συλλογικοτήτων για ενοποίηση δύο απόλυτα διακριτών επιστημονικών χώρων,κάτι που θα οδηγήσει ,εκτός των άλλων, σε απορρύθμιση των εργασιακών προσόντων και δικαιωμάτων ιδιαίτερα των πτυχιούχων των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Διανύοντας την περίοδο των εγγραφών στο και στο Δημοτικό Σχολείο για το σχολικό έτος 2017-2018,ο Σ.Α.Ν. και το σύνολο των νηπιαγωγών,αναπληρωτών και μονίμων,συνεχίζουμε την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων για το δικαίωμά τους να εγγράψουν τα νήπια Α και Β ηλικίας (νήπια-προνήπια) στο δημόσιο νηπιαγωγείο,σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (Ν. 3518/ΦΕΚ 272/21-12-2006) και την εγκύκλιο (Αρ.Πρωτ. Φ.6/ΦΜ/67172/Δ1)που κοινοποιήθηκε στα νηπιαγωγεία.Επισημαίνουμε πως ,σύμφωνα με την εγκύκλιο,οι αιτήσεις εγγραφών θα γίνουν δεκτές στο σύνολό τους από τις Διευθύντριες και Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων.

 

Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι θέσεις είτε θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας περισσότερων τμημάτων,ανεξάρτητα από την οργανικότητα του Νηπιαγωγείου,είτε θα υπάρξει μετακίνηση των μαθητών,μετά από κλήρωση,σε όμορα Νηπιαγωγεία.Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζεται το δικαίωμα των νηπίων και προνηπίων για φοίτηση στο Νηπιαγωγείο. Αναμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στα πλαίσια της ενιαίας δεκατετράχρονης εκπαίδευσης.

 

Μετά τιμής,

Για το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΝΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ο ΣΒΕ για την εξαγγελία δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής

Γαβρόγλου: «Υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο από 4 ετών»

Loading...
  • europalso

    ideascentral