Ο Νίκος Φίλης για τα μαθήματα της Γεωλογίας – Γεωγραφίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/07/2016 - 14:19 | Author: Newsroom

04-07-16 Ο Νίκος Φίλης για τα μαθηματα της Γεωλογίας – Γεωγραφίας

Σύμφωνα με έγγραφο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), η εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες είναι μεγάλης σπουδαιότητας για τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών σε έναν κόσμο, που κυριαρχείται από ζητήματα και προκλήσεις, που αφορούν στις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία.

Σημειώνεται μάλιστα ότι σήμερα, ακόμη και στις χώρες της Ευρώπης, παρατηρείται μειωμένο ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για τις Φυσικές Επιστήμες καθώς και για επαγγελματική σταδιοδρομία στους σχετικούς τομείς.

Τα πιο πάνω αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ενώ προσθέτει ότι στο ανωτέρω πλαίσιο, με βάση το ως άνω έγγραφο, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων, αφενός τον περιορισμό των μονόωρων μαθημάτων και αφετέρου τη διδασκαλία του μαθήματος της «Γεωλογίας-Γεωγραφίας» για 2 ώρες στην Α΄ τάξη και για 2 ώρες στην Β΄ τάξη του Γυμνασίου.

Ο Υπουργός αναφέρει στο τέλος της γραπτής απάντησης ότι το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων του ημερησίου Γυμνασίου είναι μεταβατικό και θα επανεκτιμηθεί με την αξιοποίηση των πορισμάτων του Εθνικού διαλόγου. Επίσης, το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των Α΄, Β΄ & Γ΄ Τάξεων του Γυμνασίου καθορίζεται με την αρ. πρωτ. 93381/Δ2/07-06-2016 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 1640).

Loading...
  • europalso

    ideascentral