Ο Γαβρόγλου και οι επικείμενες αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/03/2017 - 23:32 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 12/03/2017 - 00:34

alt

Την επικείμενη αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας, αλλά και τη σταδιακή κατάργηση του βιβλιοκεντρικού πολιτισμού της εκπαίδευσης, εκτός των αλλαγών που θα προκύψουν για το λύκειο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε, μιλώντας σήμερα, Σάββατο, σε ημερίδα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

"Το ΙΕΠ θα ανοίξει τη συζήτηση σύντομα για τα προγράμματα σπουδών Ιστορίας", είπε ο κ. Γαβρόγλου και χαρακτήρισε "ευκαιρία" το να "μιλήσουμε για το πώς θέλουμε να διδάσκεται η Ιστορία".

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι "βρισκόμαστε στο τέλος του βιβλιοκεντρικού πολιτισμού μας", με την είσοδο των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα, αλλά και στο σχολείο. "Το σχολείο και το πανεπιστήμιο είναι θεσμοί μέσα στους οποίους καλλιεργήθηκε ο βιβλιοκεντρικός πολιτισμός", τόνισε και επεσήμανε ότι, αν και η μετάβαση δεν θα γίνει άμεσα, αλλά μέσα σε βάθος λίγων δεκαετιών, οι μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν τώρα, θα αποτελέσουν τα πρώτα στάδια της αλλαγής.

Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε την ανάγκη αλλαγής στο λύκειο, λέγοντας ότι "οι δύο τελευταίες τάξεις του εκφράζουν μια κοινωνική παθογένεια" και την ανάγκη "αποδραματοποίησης" των πανελλαδικών εξετάσεων.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral