«Ο εμπαιγμός της λειτουργίας των ΣΔΕ μέσα στο καλοκαίρι»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/05/2017 - 16:00 | Author: Newsroom

: Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΔΕ ΜΕΣΑ ΣTO : ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας ή αλλιώς το Υπουργείο της Αδιοριστίας, των ελαστικά εργαζόμενων, των μηδενικών μεταθέσεων και των χαμηλόμισθων ξαναχτύπησε.

Ενώ με δική του αποκλειστικά πολιτική ευθύνη δεν έγιναν έγκαιρα οι προσλήψεις ωρομισθίων σε ορισμένα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (μεταξύ των οποίων και του ΣΔΕ Νεάπολης) αλλά έστειλαν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς τον Απρίλιο ακόμη και τον Μάιο, με αποτέλεσμα ορισμένοι… γραμματισμοί (μαθήματα) να μην έχουν διδαχτεί καθόλου, βρήκε τη «λύση» της αναπλήρωσης των μαθημάτων σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 31 Ιουλίου και τα Σάββατα!! Υποχρέωσαν μάλιστα τους συναδέρφους αναπληρωτές-ωρομίσθιους εργαζόμενους στα ΣΔΕ να υπογράφουν σύμβαση με χρονικό όριο της 31 Ιούλη.

Αυτής της υποχρέωσης εξαιρούνται, με διευκρίνιση του Υπουργείου, οι αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αλλά όχι οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές, αν και αυτοί είναι επίσης αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και όχι διοικητικοί υπάλληλοι.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή και ανοίγει την κερκόπορτα για να ληφθούν παρόμοιες αποφάσεις για την αναπλήρωση μαθημάτων σε όλα τα σχολεία στο μέλλον.

Γεγονός είναι ότι χρησιμοποιούν ακόμη μια φορά ως δούρειο ίππο τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς- τους ωρομισθίους, για να εφαρμόσουν την αντεργατική πολιτική τους και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση.

Εξίσου αντεργατικά αντιμετωπίζουν τους ευάλωτους ενήλικες μαθητές, τους μαθητές που όντως αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Ενώ τους άφησαν χωρίς δασκάλους μια ολόκληρη χρονιά ως πολίτες β’ κατηγορίας, τώρα τους πιέζουν κατακαλόκαιρα και μέσα σε δύο μήνες και τα Σάββατα να μάθουν αυτά που έπρεπε να έχουν διδαχτεί μάθουν όλο τον χρόνο. Πολλοί μάλιστα απ αυτούς θα χάσουν την δυνατότητα εργασίας στους θερινούς μήνες.

Μετά την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με τη νέα συμφωνία, οι καθηγητές επιστρέφουν το Σάββατο στο σχολείο. Μας γυρίζουν χρόνια πίσω.

Κανένας εκπαιδευτικός στο σχολείο τον Ιούλιο ή το Σάββατο.

Τα ΣΔΕ να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό άμεσα και να λειτουργούν από την αρχή της χρονιάς. Αποσπάσεις στα ΣΔΕ με διαφανή κριτήρια,

Οικονομική στήριξη των ΣΔΕ και ένταξη τους στην τυπική εκπαίδευση.

Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας Νίκος Παλάντζας

Loading...
  • europalso

    ideascentral