Ο Αντώνης Λιάκος επιτίθεται στην ΟΛΜΕ αλλά και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/10/2016 - 20:45 | Author: Newsroom

Με ανάρτησή του στο facebook ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος απαντά σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τις προτεινόμενες από τον ίδιο αλλαγές στο Λύκειο.

Ο Αντώνης Λιάκος δεν χάνει βέβαια ούτε αυτή την ευκαιρία για να επιτεθεί ταυτόχρονα και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας για τις θέσεις της για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Το κείμενο της ανακοίνωση του Αντώνη Λιάκου αναφέρει:
«Δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει την απόφαση της ΟΛΜΕ για το «Πόρισμα Λιάκου», αν δεν πάρει υπόψη του τη στάση του συνδικάτου απέναντι σε όλες τις μεταρρυθμίσεις, από την μεταπολίτευση και έπειτα. Δυο βιβλία είναι διαφωτιστικά για να καταλάβουμε το πρόβλημα: Δημήτρης Σκλαβενίτης, Κάτσε καλά Γεράσιμε! (2016) και του Γεράσιμου Αρσένη, Γιατί δεν κάθισα καλά! (2015). Είναι εντυπωσιακό ότι ο λόγος των συνδικαλιστών δεν παρεκκλίνει ούτε κεραίας επί τέσσερις δεκαετίες. Σταθερότητα ή στασιμότητα; Άλλωστε το γράφει η ανακοίνωση: «να υπερασπίσουμε τις ΠΑΓΙΕΣ θέσεις του κλάδου». Προπαντός Πάγιες (και η Ιεραρχία για τα θρησκευτικά σε Πάγιες θέσεις βασίζεται), και προ-παντός ο “κλάδος”».
Loading...
  • europalso

    ideascentral